RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Landet som spiser hunder skal arrangere World Dog Show


STORE KONTRASTER: Hvert år spises 10.000 hunder under en festival i Kina. Det er like mange hunder som deltar i Word Dog Show - som skal holdes i Kina i 2019.
STORE KONTRASTER: Hvert år spises 10.000 hunder under en festival i Kina. Det er like mange hunder som deltar i Word Dog Show - som skal holdes i Kina i 2019.
Sist oppdatert:
300.000 har underskrevet for å stoppe showet.

Kina er tildelt World Dog Show 2019. Dette er et anerkjent show der hunder fra hele verden konkurrerer om heder og ære.

Nå har danske hundeeiere laget en internasjonal underskriftskampanje for å stoppe arrangementet.

- The Fédération Cynologique Internationale (FCI), den store føderasjonen av kennelklubber, holder hvert år World Dog Show. 10.000 hunder er med i konkurransen, som kalles verdens viktigste hundeshow. 10.000 er også tallet på antall hunder spist under den årlige Yulin hundespise-festivalen i Kina, skriver fire danske hundeeiere her.

Hittil har kampanjen sanket 300.000 underskrifter.

Til danske Berlingske Tidende en av de fire hundeeierne, Birthe Fensten, at det må være et minimum for et vertsland at det fører en ansvarlig dyrevernpolitikk. Ikke bare spiser kinesere hunder. Hundekamp er også vanlig underholdning i landet.  Hun håper at World Dog Show 2019 blir holdt i et annet land, og at Kina ikke blir vertsland før landet behandler dyra bedre.

STORE KONTRASTER: Det er stor kontrast mellom hundefestivalen i Yulin og World Dog Show. Her representert ved en puddel på dogwalken i Mexico i 2007.

TIL SALGS: En selger har hengt opp kokte hunder, og venter på kundene, under den årlige hundespise-festivalen i Kina.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere