RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Landets mest ettersøkte politiker

Sist oppdatert:
Nordmenn jakter på Siv Jensen.

Siv Jensen ser ut til å være den partilederen som vekker størst oppmerksomhet på dataskjermen blant nordmenn.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Hun er ikke bare populær i spaltene. Nordmenn vil også vite mer om henne. Det tyder i hvert fall søkestatistikken til Norges største søkemotor på.

Les også: Politikerne på pressetoppen

Kvasir har på oppdrag for NA24 Propaganda gjort et uttrekk på hvilke av partilederne som er mest ettersøkt på Kvasir så langt i år. Fremskrittspartiets Siv Jensen skiller seg ut.

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Jakter på Siv
Det er mer enn dobbelt så mange som søker på Siv som det er etter de to partilederne som deler andreplassen; Dagfinn Høybråten og Jens Stoltenberg.

- Politikk engasjerer mange nordmenn, og partilederne er høyt profilert i media. Vi opplever at politiske temaer engasjerer, og i jakten på ytterligere informasjon om aktuelle saker, og politiske ledere, benytter mange nordmenn søkemotorer, sier Renate Morken, informasjonskonsulent i Kvasir.

Siv Jensen var også den mest søkte partilederen på Kvasir i 2008. Også da tronet hun alene på toppen klart foran Jens Stoltenberg på andreplass. Dagfinn Høybråten var populær også i fjor, og var den tredje mest ettersøkte partilederen gjennom året.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

SV pop i 2008
Fremskrittspartiet er det mest ettersøkte av partiene på Stortinget på Kvasir så langt i år. Interessen for partiet er formidabel. Det er gjort nærmest dobbelt så mange søk etter Frp som parti nummer to på listen, nemlig Høyre. Senterpartiet er det tredje mest søkte partiet.

- At Frp vekker så stor interesse skyldes nok flere årsaker. Partiet har høy profil i media og står ofte bak kontroversielle utspill. Vi ser gang på gang at saker som omtales i media også er mye brukte Kvasir-søk, sier Morken.

I 2008 var det derimot SV som engasjerte flest Kvasirbrukere. Høyre var det nest mest ettersøke partiet, og – kanskje litt overraskende – Venstre det tredje mest populære partiet på Kvasir.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere