*Nettavisen* Nyheter.

Landets mest ettersøkte politiker

Nordmenn jakter på Siv Jensen.

18.03.09 08:49

Siv Jensen ser ut til å være den partilederen som vekker størst oppmerksomhet på dataskjermen blant nordmenn.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Hun er ikke bare populær i spaltene. Nordmenn vil også vite mer om henne. Det tyder i hvert fall søkestatistikken til Norges største søkemotor på.

Les også: Politikerne på pressetoppen

Kvasir har på oppdrag for NA24 Propaganda gjort et uttrekk på hvilke av partilederne som er mest ettersøkt på Kvasir så langt i år. Fremskrittspartiets Siv Jensen skiller seg ut.

Jakter på Siv
Det er mer enn dobbelt så mange som søker på Siv som det er etter de to partilederne som deler andreplassen; Dagfinn Høybråten og Jens Stoltenberg.

- Politikk engasjerer mange nordmenn, og partilederne er høyt profilert i media. Vi opplever at politiske temaer engasjerer, og i jakten på ytterligere informasjon om aktuelle saker, og politiske ledere, benytter mange nordmenn søkemotorer, sier Renate Morken, informasjonskonsulent i Kvasir.

Siv Jensen var også den mest søkte partilederen på Kvasir i 2008. Også da tronet hun alene på toppen klart foran Jens Stoltenberg på andreplass. Dagfinn Høybråten var populær også i fjor, og var den tredje mest ettersøkte partilederen gjennom året.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

SV pop i 2008
Fremskrittspartiet er det mest ettersøkte av partiene på Stortinget på Kvasir så langt i år. Interessen for partiet er formidabel. Det er gjort nærmest dobbelt så mange søk etter Frp som parti nummer to på listen, nemlig Høyre. Senterpartiet er det tredje mest søkte partiet.

- At Frp vekker så stor interesse skyldes nok flere årsaker. Partiet har høy profil i media og står ofte bak kontroversielle utspill. Vi ser gang på gang at saker som omtales i media også er mye brukte Kvasir-søk, sier Morken.

Klikk på bildet for å forstørre.

I 2008 var det derimot SV som engasjerte flest Kvasirbrukere. Høyre var det nest mest ettersøke partiet, og – kanskje litt overraskende – Venstre det tredje mest populære partiet på Kvasir.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.