RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Landets største bokhandlerkjede frykter konkurs

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Landets største bokhandlerkjede, Norli, risikerer å stå ansikt til ansikt med konkursspøkelset dersom ikke DnB NOR og Nordea redder kjeden.

Bokhandlerkjeden er i større problemer enn styreleder William Nygaard trodde da han tok over vervet rett før jul. Styret er avhengig av at DnB NOR og Nordea redder Norli.

- Vi trenger ny kapital. Nå står alt på banken, vi gjør det vi kan, sier Nygaard til Aftenposten.

Dersom bankene finner en løsning, blir det trolig forlaget Aschehoug som overtar Norli-kjeden. I dag eier Aschehoug halve selskapet, mens resten er eid av Lauritzen-familien.

Nygaard er imidlertid ikke helt overbevist om at bankene klarer å legge penger på bordet i tide. Alternativet vil han ikke si så mye om.

- Det er dramatisk. Det vil jeg ikke tenke på engang, sier Nygaard.

Ifølge Aftenposten vil fjoråret bli det verste året i Norlis historie, med et underskudd på flere titall millioner kroner.

For å lokke bankene til å godta en finansieringsløsning, har styret vedtatt et lønnsomhetsprogram. Nygaard vil ikke si noe om størrelsen, men Aftenposten mener løsningen vil gi selskapet rundt 40 millioner kroner mer å rutte med i år i forhold til i fjor. I tillegg skal mellom 50 og 75 stillinger fjernes, noe som frigjør 25 millioner kroner.

Importavdelingen og sentrallageret blir lagt ned i år, og Nygaard bekrefter at en håndfull butikker også skal legges ned. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere