*Nettavisen* Nyheter.

Landslagssesongen avsluttes

VALLHALL (vif.no): Vålerenga har spillere med på tre landslag som avslutter sesongen denne uka. Det norske A-landslaget møter Malta på bortebane med et ørlite håp om avansement, Islands beste menn skal forsøke å slå Danmark i Parken, men de norske U21-gutta bør slå Estland for å kapre 2. plassen i EM-kvaliferingspulja.

Vålerengas Jarl André Storbæk spilte 85 minutter da Norge tapte 1-2 hjemme mot Tyrkia lørdag. Tidligere Vålerenga-spiller Erik Hagen ga Norge en drømmestart med sitt brassespark, men en stor tabbe av Håkon Opdal fikk Tyrkia inn i kampen igjen. Dermed skal det mye til om Norge når sommerens EM-sluttspill.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Thomas Andersen , Digitalsport

Onsdag venter Malta på bortebane og nå må Norge ha hjelp fra Bosnia om de skal nå EM-sluttspillet. Bosnia har ingenting å spille for, men må ta poeng mot Tyrkia samtidig som Norge slår Malta borte om det norske laget skal på besøk til Sveits og Østerrike neste sommer.

I tillegg til nevnte Storbæk er Christian Grindheim i landslagstroppen, men måtte sitte på tribunen mot Tyrkia på grunn av en skade. Der satt også spillende Vålerenga-manager og kommende lagkamerat Martin Andresen som ikke ble frisk i tide fra sin skade. Fra 1. januar blir også Lars Iver Strand Vålerenga-spiller.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ny trener for Island
Samme dag skal også Island spille årets siste kamp mot Danmark i Parken. Vålerengas Arni Gautur Arason og Gunnar Thorvaldsson er i troppen..

- Det blir en veldig tøff kamp. Vi ute av kampen om EM-plass og har sånn sett ikke noe å spille for, men vi håper på en ny giv etter at vi fikk ny trener, sier avtroppende Vålerenga-keeper Arason til vif.no.

- Det blir spennende å se om vi får mer skikk på laget. Det har vært for mye opp og ned til nå.

U21-gutta må vinne
Dagen før tar de norske U21-gutta i mot Estland på Sør Arena med tre Vålerenga-spillere i troppen. Alexander Mathisen, Steinar Strømnes og Jørgen Horn må vinne kampen om EM-håpet skal leve.

U21-landslaget hadde ambisjoner om seks poeng mot Sveits og Makedonia i oktober, men måtte nøye seg med fire. Derfor handler de resterende kampene i EM-kvalifiseringa om å kapre andreplassen.

- Jeg tror Nederland nå stikker fra oss andre. Vi kunne fulgt dem med seier mot Makedonia, men nå tror jeg det blir en tøff konkurranse om andreplassen, sier landslagstrener Øystein Gåre til fotball.no.

Arnar Førsund soner karantene etter at han ble utvist mot Makedonia i oktober.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.