RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Landslagsstopper til Vålerenga

VALLHALL (vif.no): Midtstopper Simen Thollefsen (15) er klar for Vålerenga. G16-landslagsspilleren kommer fra Drøbak/Frogn og blir en del av klubbens utviklingsgruppe som matches i juniorkamper og 2. divisjon.

Thollefsen hospiterte i Color Line-cup i januar og har trent med Vålerenga i vinter. I helga skrev han under kontrakten som gjør han til Vålerenga-spiller.

- Simen er en spiller vi har fulgt lenge, både på krets-, region- og landslag. Han er en ledertype og er veldig voksen både i spillestilen og i hodet i forhold til alderen sin, sier Vålerenga-trener Andreas Holter til vif.no.

- Han er veldig ambisiøs, er tøff en mot en og har bra størrelse til å være 92-spiller. Det blir spennende å se hvor stor han blir. Vi tror at han kan bli veldig bra.

Simen Thollefsen fikk spilletid i 2. divisjon for Drøbak/Frogn allerede i fjor og ble tatt opp i klubbens a-stall etter 2007-sesongen.

- Drøbak ville satse på han, men Simen følte at han fikk vel så bra utfordringer her i og med at han allerede hadde valgt Wang Toppidrett som videregående skole. Her skal han matches i juniorserien og 2.divisjon.

- Vi håpet at han skulle komme hit til sommeren, men er veldig glade for at han er her allerede nå.

Den talentfulle midtstopperen fikk tre kamper for G15-landslaget i fjor og var med i G16-troppen som spilte firenasjonersturnering i Algarve tidligere i februar.

- Det blir spennende å se om han blir så god som vi håper på. Han er blant de beste i Norge i sin årsklasse og vi mener at han er tøff nok i hodet til å nå veldig langt. Om det blir Tippeliga-nivå er vanskelig å spå nå, men vi tror og håper at han har det som skal til for å bli a-lagsspiller for Vålerenga, forteller Holter som trekker frem innstilling og mentalitet som viktige faktorer for å lykkes på fotballbanen.

- Se bare på Jørgen Horn. Han hadde mange foran seg som ung junior, men var veldig sterk i hodet og hadde voldsom treningsiver. Det viser seg at det er viktig å ha riktig mentalitet for å ta det siste steget. Vi ser mye av det samme i Simen Thollefsen, bare at Simen ligger lenger fremme nå enn Jørgen gjorde på samme tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere