RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Låneiveren stopper ikke opp

Sist oppdatert:
Kredittveksten økte videre i mai og husholdningene øker sine gjeldsposter videre. Sjekk statistikken fra Norges Bank her
Norges Banks indikator for kreditt fra innenlandske kilder (K2) vokste med 10,5 prosent de siste tolv månedene fram til utgangen av mai, opp fra 10,3 prosent fram til utgangen av april.

Veksten i det glidende tremånedersgjennomsnittet for K2 var 12,7 prosent ved utgangen av april, opp fra 11,0 prosent ved utgangen av mars. K2 er et tilnærmet mål for hvor stor innenlandsk bruttogjeld publikum (husholdninger, ikke-finansielle foretak og kommuner) har i norske kroner og utenlandsk valuta.

Tolvmånedersveksten i kreditt til husholdninger var 11,9 prosent fram til utgangen av mai, mot 11,7 prosent fram til utgangen av april. Kreditt til ikke-finansielle foretak økte med 7,8 prosent de siste tolv månedene fram til utgangen av mai, opp fra 7,6 prosent fram til utgangen av måneden før.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere