RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lånekasse-fastrente bunner ut

Sist oppdatert:
Det ser ut som raset i fastrentene til Statens Lånekasse for Utdanning stanser opp, mens flytende rente faller videre. Her er det du kan vente deg fra nyttår
Andre saker om studierente:
Kommentar: Ikke bind studierenten nå!
Lån en gratis tusenlapp og tjen flere tusen

Det siste året har det vært et ras i rentenivået. I begynnelsen av året var de faste rentene lavere enn de flytende hos Statens Lånekasse for utdanning.

Fra nyttår vil dette bildet være snudd på hodet, noe som reflekterer at flytende renter har rast videre i pengemarkedet, mens fallet i de faste i stor grad stanset opp i sommer.

Det er allerede klart at den flytende renten fra nyttår blir satt ned fra 5,9 til 4,2 prosent. iMarkedet anslår basert på utviklingen i rentemarkedet at den blir satt videre ned i april, til et nivå rundt 3,5 prosent. Denne renten fastsettes ut fra nivået på statslån med flytende rente i fjerde kvartal, som nå er halvgått.

Det faste rentetilbudet fra nyttår fastsettes ut fra nivået på statsobligasjoner med fast rente nå i november.

Basert på utviklingen så langt i november, ser det ut til at tilbudet for binding i tre år fra nyttår blir rundt 4,9 prosent, som er nøyaktig det samme tilbudet som nå i høst.

Tilbuder for tre år ser ut til å bli rundt 5,4 til 5,5 prosent fra nyttår, mot 5,4 prosent nå i høst.

Rentebildet har vært relativt flatt hittil i november, og med mindre dette endrer seg markant i løpet av andre halvdel av måneden, havner tilbudene rundt disse nivåene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere