RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lånekassen utvider fastrente-frist etter kaos

Sist oppdatert:
Så mange har forsøkt å binde renten i Statens Lånekasse rett før fristen torsdag at det er blitt kaos. Nå utsettes fristen
Lånekassen utvider fristen for å søke om fast rente til søndag 13. april kl 24.00. Den gamle fristen var 10. april.

- Den store pågangen på Kassafonen og Nettsvar har ført til problemer for disse systemene. Det har til tider gått svært tregt for de som vil binde renten gjennom Nettsvar, og i Kassafonen har kundene møtt opptatte linjer, skriver Lånekassen i en melding.

iMarkedet har anbefalt å binde renten nå ( Kommentar: - Bind studielånet! ). Men vi har fått mange reaksjoner fra kunder av Lånekassen som ikke har klart å komme gjennom på nett eller telefon for å binde renten, på grunn av for stor pågang.

Tilbudet er en rente på 5,9 prosent i tre år eller 6,0 prosent i fem år.

- Vi skal sørge for at alle som vil søke om fast rente skal få gjort dette på en rask og enkel måte, sier direktør Turid Hundstad. - Derfor utvider vi fristen med tre dager.

Lånekassen oppfordrer kundene til fortsatt å bruke Kassafonen og Nettsvar.

De aller fleste av Lånekassens kunder har nå flytende rente, etter at det var et rush med rentebinding da det første tilbudet på 5,6 prosent sommeren 1999. Dette tilbudet dekket tre år, og løp derfor til sommeren i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere