RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Låner ut Michael og Bubbles

Sist oppdatert:
Når Jeff Koons åpner sin store utstilling i Versailles, har Michael Jackson og Bubbles tatt turen fra Norge.

(SIDE2:) Astrup Fearnley-museet som eier den ene Michael Jackson og apen Bubbles-figuren til Jeff Koons, har nemlig pakket dem ned og sendt dem avgårde til landsbyen utenfor Paris.

Herskapelig
Der i herskapelige omgivelser, skal de stå på utstilling sammen med en rekke andre av Koons' samtidskunstverk. Det finnes flere versjoner av Jacko og apen, men det er altså den norske Michael og Bubbles som nå er i Versailles.

Kitsch-kongen fra USA har fått tillatelse til å stille ut i Solkongens værelser og hage, melder AFP. Blant 17 verk finner du både den store plastikkfiguren «Lobster» og den store sølvkaninen «Rabbit», for ikke å snakke om den gigantiske ballonghunden i rosa.

Største samtidskunstner
Ved siden av Damien Hirst og Lucien Freud er Jeff Koons den største og mest innbringende samtidskunstneren i verden i dag. Hans popart-verk står utstilt verden over.

Astrup Fearnley var i sin tid kjapt ute med å sikre seg den store gullmalte gipsfiguren av Michael Jackson og apen Bubbles.

Utstillingen, som åpner denne uken, vil stå i tre måneder. Enkelte kritikere har imidlertid ment at Versailles ikke burde nedverdige seg til å ta imot en kunstner som Koons.

Edouard de Royer fra den franske kulturarvstiftelsen mener Koons gjør vold på et magisk sted. Andre har ment at de franske kongenes overdådige livsførsel er midt i blinken for den ekstraavagante Koons.

844

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere