*Nettavisen* Nyheter.

Lang sesong-oppkjøring for Vålerenga

VALLHALL (vif.no): Vålerenga starter snart oppkjøringen til en ny sesong. Før Tippeligaen sparkes i gang skal det trenes hardt, spilles treningskamper og sluttspill i Royal League.

09.01.07 20:01

Vålerenga reiser til Anfi del Mar på Gran Canaria 8. januar for en toukers treningsleir, som starter med en forholdsvis rolig førsteuke.

- Den første uka er for å komme i gang. Alle har muligheten til å ta med seg sin bedre halvdel og eventuelle barn nedover den første uka. Da skal vi bli litt kjent, og vi nøyer oss med en trening om dagen. Vi må ha vett på å komme litt smått i gang med fotballbevegelsene igjen, og ikke starte for hardt i forhold til muskulatur og slike ting, forklarer Petter Myhre til vif.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vi setter i gang med to økter om dagen den siste uka, og kommer også til å dra på litt mer fysisk. Samtidig blir det en del møtevirksomhet hvor vi skal planlegge litt, legge litt føringer for sesongen som kommer og se på hva vi ønsker oss av perioden inn mot seriestart. Vi skal få i gang en dialog, og sette standard og premisser for hva vi i teamet rundt ønsker av spillerne og hva spillerne ønsker av oss framover.

Tøff periode
I perioden 22. januar til 10. februar blir det treninger i Vallhall og to treningskamper samme sted. Sandefjord er motstander 27. januar og Lyn står på andre siden av banen 3. februar.

- Da får vi prøvd oss litt 11 mot 11 med dommer, vi får sett litt på spillerne våre i kamp igjen, og vi får muligheten til å vise oss frem for vårt eget publikum, sier Myhre.

Etter dette går turen til La Manga i Spania fra 10. til 24. februar. La Manga-cup er i regi av NFF, og Vålerenga skal møte Rosenborg, Brann, Lillestrøm og islandske KR Reykjavik.

- Dessverre trakk noen lag seg fra turneringa, men vi får uansett fire kamper mot god motstand på La Manga. Denne perioden blir vår tøffeste fysisk sett i vinter, med 6 kamper og mange treningsøkter. Vi begynner å spisse litt da i form av at vi sannsynligvis mot slutten av La Manga vil se konturene av en startellever, slik at vi skal stille godt forberedt til kvartfinalen i Royal League.

- Men, vi kan ikke toppe formen til 1. mars. Vi har en lang sesong foran oss, og kan ikke være i toppform fram til desember igjen, men ønsker å være best mulig fysisk rustet for å klare hele sesongen på best mulig måte. Vi håper å få hjemmebane, gode forhold og mange folk i kvartfinalen i Royal League, og at vår gode fysiske form vil være med på å løfte oss til seier, selv om vi kanskje mangler litt på topp kampform, forklarer Myhre.

Bedre forutsetninger
Vålerenga hadde en vanskelig vinter i fjor, og fikk en tung start på sesongen. Myhre håper man unngår det samme i år.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Jeg tror utgangspunktet vårt er bedre nå. I fjor hadde vi en spillergruppe og en klubb som var mer mentalt slitne enn vi er nå, og vi hadde flere langtidsskader med oss inn i starten på oppkjøringa. I år har vi hatt en positiv avslutning med mange gode kamper, og jeg tror alle gleder seg til neste sesong, og til å bygge videre på det vi begynte på i høst.

- Vi kommer også til å ta hensyn i forhold til belastning og intensitetsstyring siden vi har en lang sesong foran oss.

Siste treningsleir avlyst
Det var også planlagt at Vålerenga skulle til Tyrkia på en ukes samling rett før seriestart, men på grunn av landskamper er denne nå avlyst.

- G17, G18, G19, U21 og A-landslaget har kamper i den perioden vi hadde planlagt Tyrkia-turen. Vi kan risikere å ha 8-10 spillere borte på landslagsoppdrag, og det er liten vits å reise på treningsleir med en halv tropp. Da velger vi heller å trene hjemme og vi jobber med to treningskamper rett før og rett etter landskampene.

- I utgangspunktet har vi satt av 22. mars for en treningskamp og vi er i dialog for å få til et møte mot Hammarby 1. eller 2. april, avslutter Myhre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag