Gå til sidens hovedinnhold

Lang tid i varetekt ga nedsatt straff i narkosak

Oslo (NTB): Borgarting lagmannsrett mener at en narkotikakurer hadde sittet så lenge i varetekt at det må få betydning for straffen.

30-åringen fra Litauen ble i Oslo tingrett dømt til fengsel i fire år. Lagmannsretten reduserte straffen med seks måneder, og dømte ham til tre og et halvt års fengsel. 30-åringen tilsto allerede på vei til arresten det straffbare forholdet han nå er dømt for. Han har også forklart seg detaljert om sin egen rolle ved innførselen av kokain og heroin fra Nederland til Norge i april i fjor.

Da han fikk dommen, hadde han sittet 575 dager i varetekt. Lagmannsretten mener at saken hans i realiteten var ferdig etterforsket kort tid etter at han ble pågrepet, og at den derfor kunne ha vært avgjort langt tidligere, eventuelt som en tilståelsessak.

- Etter en konkret vurdering finner lagmannsretten at varetektstidens lengde må få en viss betydning som et formildende moment ved straffutmålingen, heter det i dommen.

Fire menn ble dømt da saken ble ført for Oslo tingrett i mai. To av dem anket, blant dem litaueren. Også for den andre mannen som anket, en 24-åring fra Sierra Leone, ble straffen satt ned. Mannen ble dømt til sju års fengsel i Oslo tingrett. Borgarting lagmannsrett dømte ham til seks års fengsel. Av dommen går det fram at 20-åringen fikk fradrag i straffen på grunn av at det narkotiske stoffet hadde lav styrkegrad. (©NTB) (©NTB)

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted