*Nettavisen* Nyheter.

Lang ventetid for barn med atferdsvansker

Stavanger (NTB): På grunn av treg saksbehandling i Fylkesnemnda må flere barn med alvorlige atferdsvansker vente på akuttsenter i månedsvis uten frihet til å gå hvor de vil, melder NRK.

Dette handler om barn og ungdommer som har blitt utsatt for vold og misbruk fra sine egne foreldre og etter planen skal ha plass på behandlingsinstitusjon, ifølge NRK.

- På sett og vis tenker jeg at ungdommene helt klart opplever det som varetekt, de opplever nok at de sitter uten rettigheter og uten mulighet til å påvirke egen sak, sier leder ved Stavanger akuttsenter, Bernt Magne Egeland.

Fylkesnemndene skal gjøre vedtak om hvorvidt barnevernet skal overta ansvaret for barn. Saksbehandlingstiden blir stadig lenger. I fjor brukte fylkesnemndene mer enn 16 uker på å behandle 40 prosent av sakene.

Ventetiden kan gjøre at skadene på barna blir større enn de kunne ha vært, mener barnevernsjef Ingunn Hamre Hognestad i Sola kommune i Rogaland.

Bare i Rogaland kom det inn 17 prosent flere saker i fjor enn i året før. Økningen de siste årene har vært voldsom, opplyser Ingrid Johansen, leder i Fylkesnemnda i Rogaland. Hun viser til at fylkesnemndene i Norge fikk nesten 30 millioner kroner mer i bevilgning for i år, noe hun mener ikke er nok. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.