Gå til sidens hovedinnhold

Lange dager i ferien

Hva får en elev til å si at det er deilig å være på skolen til langt på natt? Revy selvfølgelig.

Linderud: Kommende tirsdag er det premiere på Bjerkerevyen. Og for å bli ferdig er det full aktivitet på skolen hele vinterferien. Scenegruppa bygger ivrig. Kostymegruppa syr fantasifulle kolleksjoner. Skuespillerne øver inn sketsjer. Og "Kokk og kos"-gruppa sørger for både mat og kjærlighet.
Vi har intensivuke og jobber hele ferien fra morgen til... morgen, sier Andreas Hansen, en av skolens tre revysjefer. De to andre er ute én på jakt etter ekstra paller i nærmiljøet og én på jakt etter noen rolige feriedager langt unna nærmiljøet. Det bankes, synges, spilles og ropes i kjelleren på Bjerke videregående skole. Intensivuken har startet med tolvtimersdager, men Andreas forventer å øke dette betraktelig mot slutten av uka. Soveposen er med. Det samme er en sofa elevene fant ute på gata.
Myke ting er bra når man skal sove. Gulv og paller er ikke så bra å sove på. Det prøvde jeg i fjor, smiler revysjefen.
Det er en deilig følelse å være her til langt på natt.
Godt miljø
Selvsagt tar det på med mange lange dager, men ifølge Andreas Hansen er det absolutt verdt det.
Vi har revyånden svevende over oss, sier han.
Her er det rom for pauser, og i pausene skapes godt miljø og nye venner.
Jeg har blitt kjent med en annen skuespiller som jeg ikke engang visste at gikk på skolen. Han har vissnok gått her i fjor også. Det er litt artig, sier Anders Hansen.
Han var skuespiller i fjor, da Bjerke videregående skole hadde revy for første gang. Nå kombinerer Anders den rollen med jobben som revysjef og det fungerer greit.
Eksperiment
Årets Bjerkerevy har fått navnet " ", med undertittel "Eksperimentet". Tanken er at man selv kan velge litt av hva som skal stå mellom gåseøynene.
Forestillingen blir annerledes. Vi vil prøve å ikke være som alle andre. Vi sier ikke at vi skal være annerledes, men vi skal prøve eller eksperimentere, forklarer Andreas Hansen.
Kanskje ikke så mye å bli klok på, men revyen vil ganske sikkert gi noen svar når den spilles i gang på tirsdag. Innen da må elevene være ferdige med sitt store vinterferieprosjekt.
Jeg tror jeg ofrer den første skoledagen etter vinterferien til å roe ned og komme meg før premieren. Når vinterferien skal er ferdig, skal vi være ferdig. Eller... det er jo egentlig da det begynner, sier revysjef Anders Hansen.

Vi har revyånden svevende over oss
Anders Hansen

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå