RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lange etapper mot Sydpolen

Sist oppdatert:
Hvitserk-gruppene har kommet seg godt av gårde i løpet av helgen. De er trolig framme på Sydpolen i løpet av romjula.

TV 2 Nettavisen gir deg, i samarbeid med Hvitserk.no , daglige rapporter fra verdens første kommersielle sydpol-ekspedisjon.

Her er rapporten fra Inge Meløys gruppe:

Blåisen fortsetter. Det samme gjør skavlene. Så i dag har de trukket med øst for å få en snillere mer taktisk kurs. Det fungerte bra. For distansen ble mye bedre enn da hadde fryktet.

Men det som merket dagen var revner og sprekker i blåisen. Mange. Mange hundre de. De fleste bare 10-20 cm, men også 50-60 rundt 1-1,5 meter. Lett å lese og for det meste fylt med hard snø. – Men likevel. Det tar på.

Hanne the man
Ellers er Hanne den som gjort størst fremskritt når fert gjelder på utvikle kunsten å gjøre alt (ALT!) med vottene på. Det rapporteres at hun nå, og som den eneste, tisser med vottene på. Men det er ikke bare det. Hun gjør det stående!

For de som tror Hanne er en forkortelse for Hanniball, så er de på jordet. Tør du ikke spørre, hvordan det er mulig, (og nei, hun tisser ikke i buksen) kan du søke litt på Internett.

Også Rolf Baes gruppe kom seg langt av gårde i løpet av helgen.

Mindre vind
Det var heldigvis mye mindre vind i dag. Det gjorde susen og det gikk greit 30 km uten å ta ut så mye som de har gjort de siste dagene. Skavlene forsatt, men med mindre oppoverbakker ble det en bra dag.

Nå ser de an terrenget en dag eller to, før de legger opp en slagplan. De vurderer å øke dagsetappene fra nå 8 timer, og sakte opp mot 10. Men for å holde ut det må terrenget bli som i dag, og sastrugiene må flate ut. Det håper vi de vil gjøre når de kommer inn på 88 graden. Nå er de på 87°36’.

Inges gruppe består av: Inge Meløy (leder), Hanne Normann, Simon Streater, Asbjørn Hjertnes og Jann Ivar Didriksen. Rolf og Cecilies gruppe har Rolf Bae (leder), Cecilie Skog, Per-Henry Knudsen, Rolf Seel, Roland Kruger og Wolfgang Melchior som medlemmer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere