RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lange fra start

Sist oppdatert:
VALLHALL (vif.no): Vålerenga møter danske Viborg på Bislett i den andre kampen i årets Royal League. Det er noen endringer på laget som møtte Elfsborg sist, og Rune Lange får sin debut fra start for Vålerengas A-lag.

Vålerengas lag: 30 Øyvind Bolthof - 13 Jarl André Storbæk, 5 André Muri, 21 Tom Henning Hovi, 3 Allan K. Jepsen - 6 Freddy dos Santos, 4 Thomas Holm, 19 Christian Grindhiem, 11 Morten Berre - 18 Rune Lange, 23 Tore André Flo

Benken: 35 Robin Vikskjold, 10 Jan Derek Sørensen, 15 Alexander Mathisen, 17 Mohammed Fellah, 22 Ronny Johnsen, 27 Glenn Roberts, 34 Kristian Brix

Neste kamp: Vålerenga – Viborg
Royal League gruppe 3, 2.gruppespillkamp
Bislett Stadion, torsdag 23. november kl. 19.00
Dommer: S. Åkesson, Sverige

Tre siste kamper:
Vålerenga:
2-0 (Sandefjord B), 3-1 (Tromsø H), 2-1 (Elfsborg H)
Viborg: 1-0 (AC Horsens H), 1-3 (Midtjylland B),1-1 (Esbjerg H)

Serieform hjemme/borte:
Vålerenga hjemme:
8-3-2, målforskjell 22-8
Viborg borte: 1-1-6, målforskjell 6-19

Vålerenga og Viborg møttes til treningskamp i Østfoldhallen tidligere dette året, i en kamp hvor Vålerenga vant hele 8-0. Glenn Roberts scoret to mål i denne kampen, og folk ble for alvor oppmerksom på spisstalentet. Vålerengas andre målscorere var Morten Berre, Ardian Gashi, Jalal El-Gharbi, Freddy dos Santos (2) og Jan Derek Sørensen.

- Jeg tror dessverre det ikke har så mye å si at vi slo dem 8-0 i vinter, men det er lov å håpe, sier Petter Myhre til vif.no.

Ny trener
Danskene hadde en meget god sesong i 2005/06. De endte på fjerdeplass, og fikk dermed plass i årets Royal League. Denne sesongen har det derimot gått tråere, og etter 18 kamper har Viborg like mange poeng, og ligger på 9.plass av 12 lag i Superligaen. Nå har klubben også skiftet trener. Svenske Anders Linderoth har overtatt, og leder Viborg i sin første kamp på torsdag.

- Det blir nok et giret lag som møter oss, med en gjeng spillere som har lyst å vise seg fram for sin nye trener. Det kan ha en effekt på kampen. De har slitt i år, og det kan slå positivt ut å få inn friskt blod. Vi må opp mot vårt beste om vi skal vinne på torsdag, sier Myhre.

Vålerenga slo de svenske mesterne Elfsborg 2-1 i forrige kamp, og har vist god form i det siste, med fire seire på rad.

- Vi har gjort det vi skal siden søndag. Vi har trent godt og fått kampen mot Elfsborg ut av beina, og skal være klare for denne kampen.

Håper på mange tilskuere
Kampen mot Elfsborg trakk 3.048 tilskuere på Bislett. Myhre håper torsdagens kamp gir minst like mange tilskuere. Den eneste muligheten til å se denne kampen er å møte opp på Bislett, da hverken VIF TV, TV Norge eller Canal+ sender kampen.

- Etter vår mening var det en god fotballkamp mellom to gode lag sist. Vi håper det ga mersmak for alle som var der, og at de kommer tilbake på torsdag.

- Det trykket som de som var der skapte, var veldig godt, og det hadde vært morsomt å gjenskape det mot Viborg. Det er også nest siste sjanse til å se skikkelig fotball her hjemme, så jeg oppfordrer så mange som mulig til å ta veien, avslutter han.

Statistikk Royal League, totalt: 9-5-5, målforskjell 28-26
Mot danske lag i Royal League: 1-1-2, målforskjell 2-6

Samme tropp som sist
Medisinsk ansvarlig Haakon Schwabe kan melde at skadesituasjonen i troppen er den samme som sist. Dermed er fortsatt Arni Gautur Arason, Daniel Fredheim Holm og Kjetil Wæhler uaktuelle mot Viborg. Myhre har dermed tatt ut de samme 18 til troppen, men vil ikke avsløre om det blir noen endringer i selve laget.

Vålerengas tropp: 30 Øyvind Bolthof, 35 Robin Vikskjold, 3 Allan K. Jepsen, 4 Thomas Holm, 5 André Muri, 6 Freddy dos Santos, 10 Jan Derek Sørensen, 11 Morten Berre, 13 Jarl André Storbæk, 15 Alexander Mathisen, 17 Mohammed Fellah, 18 Rune Lange, 19 Christian Grindheim, 21 Tom Henning Hovi, 22 Ronny Johnsen, 23 Tore André Flo, 27 Glenn Roberts, 34 Kristian Brix

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere