RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lange køer på E18 etter oversvømmelse

(Lars Wærstad, Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Trafikkaos på veien da vannet kom.

Mandag ettermiddag var det lange køer på E18 inn mot Oslo på grunn av regnværet som har falt over Østlandsområdet.

Køen startet allerede ved Sandvika, melder Budstikka.

- Vannet skaper kaos. Pumpebiler er ved Vækerø og her løsner det ut av Oslo. Innover står det bom still helt fra Sandvika, sa Nettavisen-ansatt Lars Wærstad tidligere..

- Redusert framkommelighet
Årsaken skal være at en bekk har gått over sine bredder ved Maritim på Skøyen.

- Politi og entreprenør er på stedet og forsøker å rydde opp, sa Andreas Gustavsen i Statens Vegvesen til Budstikka.

- Det er fortsatt redusert framkommelighet i begge retninger. Køen står fra Sandvika innover mot Oslo og i motsatt retning står køen tilbake gjennom Operatunnelen. Brannvesenet er på stedet for å pumpe vekk vannet, sier trafikkoperatør Neel Irgens i Statens Vegvesen til Nettavisen like før klokken 17.

- Trafikken er litt avtagende, men det er fortsatt en del kø. Den går tilbake til Operatunnelen og utover mot Sandvika fortsatt. Jo lenger tid det går nå, jo mindre vil det bli. Det virker som vi er over den verste toppen, sier Irgens til Nettavisen klokken 18.30.

T-banestans
Regnværet skapte også store problemer for T-bane-trafikken tidligere mandag.

Like før klokken 11 meldte Oslo T-banedrift linje 2 mellom Smestad og Hovseter er stengt grunnet oversvømmelse. Denne strekningen er fremdeles stengt mandag ettermiddag og det er satt opp busser på strekningen Smestad-Hovseter. Holmen stasjon blir ikke betjent.

- Det er Makrellbekken som har gått over alle sine bredder på grunn av all nedbøren. Pukk er blitt vasket vekk ved Makrellbekken stasjon, og vi har måttet koble ut strømmen, sa informasjonsrådgiver Andreas Viseth ved Oslo T-banedrift til Nettavisen.

Oversvømmelsen gjør at de tog som kommer øst fra Ellingsrud og skal til sentrum må snu på Stortinget stasjon.

På vestsiden av Makrellbekken kjøres det tog mellom Østerås og Hovseter.

Det er satt opp busser mellom Majorstuen og Hovseter.

Feil kjøreretning
Tønsberg Blad meldte at en rød Toyata kassebil kjørte i feil kjøreretning i nordgående løp ved Bommestadbru på E18. Det ble meldt om farlige situasjoner, men ingen kom til skade.

Politiet stengte en periode E18, men bilføreren kom seg til slutt av veien og kan være på vei inn mot Larvik.

Bilføreren er så langt ikke stanset.

Oversvømt vei
Norges Vassdrags- og Energidirektorat (NVE) fikk rett da de fredag varslet om lokale oversvømmelser og raskt stigende vannføring i Larvik-distriktet i helgen, skriver Østlands-Posten.

Nedbøren har nemlig falt i bøtter og spann de siste dagene, og mandag resulterte det blant annet i at Istreelva gikk langt over sine bredder og sperret avkjøringen til Skallist fra fylkevei 303 ved Hem.

Helle Fagerli Bjerke bor i Djupedalsfaret og er nabo med elven. Hun kan fortelle om flytende høyballer og enorme vannmengder som nesten dekker autovernet.

- Jeg har bodd her siden oktober i fjor, men har egentlig ikke lagt noe særlig merke til elven før. Men i dag er den definitivt ikke vanskelig å se, sier Bjerke, som fikk seg et ganske spesielt syn da hun skulle ned for å ta bilder av vannmassene.

Nettavisen følger saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere