*Nettavisen* Nyheter.

Lange køer etter kjedekollisjon

Bilene står i stampe ved Sartor senter. Foto: MMS-foto: Knut Erik Hareide

Morgentrafikken på Sotra står stille etter at fire biler var involvert i en kjedekollisjon i Lyderhornstunnelen onsdag morgen. To kvinner ble skadd i ulykken.

18.01.06 09:04

Framkommeligheten er lik null i sirupkøen som nå står og stamper på Sotra. Bilister på vei til jobb kommer verken fram eller tilbake, og arbeidsgivere må forvente forsinkede arbeidstakere fra hele Bergen Vest. Hvor stor forsinkelsen er, er vanskelig å spå, men det rapporteres om at strekninger som normalt tar ti minutter å kjøre, i dag har tatt 40 minutter.

Tidligere i dag var fire biler involvert i en stygg trafikkulykke i Lyderhornstunnelen. En bil kjørte i fjellveggen og de påfølgende tre bilene kjørte deretter inn i hverandre. To kvinner ble skadd og kjørt til Haukeland sykehus, for undersøkelse. To andre personer som var med i ulykken var uskadd og ønsket ikke å få hjelp av ambulansepersonalet.

Ulykken skal ha skjedd med stor fart, men det skal ikke være store materielle skader. Politiet sperret i en periode av tunnelen. Men selv om tunnelen var stengt, var det flere bilister som ikke oppfattet dette og likevel kjørte inn i tunnelen, ifølge operasjonsleder Kjell-Tore Aarnes ved Hordaland politidistrikt.

Alle bilene var fjernet en time etter ulykken og tunnelen åpnet igjen for morgentrafikken. Likevel meldes det om stillestående trafikk i retning Bergen. En av iBergen.nos reportere brukte halvannen time fra Kolltveit-tunnelen og inn til TV 2-huset på Nøstet.

Ulykken skjedde like etter klokken 06.30 like ved tunnelmunningen på Sotra-siden. Det skal være slaps på veien i området.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.