*Nettavisen* Nyheter.

Lange køer på fjellet

Biler i kø i retning vestover på E134 på Haukelifjel søndag ettermiddag. Foto: Statens Vegvesen / Webkamera (NTB scanpix)

Vestlendinger som skal hjem fra vinterferie, får testet sin tålmodighet. På riksvei 7 over Hardangervidda må folk vente opptil seks timer i kø.

02.03.14 18:30

Få siste nytt fra trafikken i bunnen av saken.

Statens vegvesen har hele uka advart mot dårlige værforhold i helgen og anbefalt folk å planlegge tidlig hjemreise. Men det ser ikke ut til at folk har lyttet til rådene.

Fjellovergangene var åpne på E16 over Filefjell og riksvei 52 over Hemsedal søndag ettermiddag. Men lenger sør var det kolonnekjøring og lange køer.

Verst var situasjonen på riksvei 7 over Hardangervidda. Der ble det meldt om ventetid på rundt seks timer fra Haugastøl og fire timer fra Leiro. På E134 over Haukeli var ventetida rundt fem timer. Også på fylkesvei 50 over Hol– Aurland var det kolonnekjøring, der med om lag to timers ventetid.

– Men dette kan endre seg, for det kommer en del trafikk nå som velger fylkesvei 50 Hol– Aurland, advarer trafikkoperatør Ronny Sleire ved Vegtrafikksentralen.

Han anbefaler reisende å unngå Hardangervidda og velge de nordligste fjellovergangene, E16 og fylkesvei 52, hvis det er mulig.

Filefjell har de desidert beste værforholdene, fastslår trafikkoperatøren.

Klikk på bildet for å forstørre.

Biler i kø i retning mot Sandviak på E16 ved Sollihøgda søndag ettermiddag. Foto: Statens Vegvesen / Webkamera (NTB scanpix)


– Også på riksvei 52 over Hemsedal er det åpent, men det kan bli kolonnekjøring på kort varsel. Det meldes om kuling og redusert sikt, sier Sleire.

Ifølge ham er det stor fare for lange køer på E16 innover mot Bergen søndag kveld.

– Fra Trengereid er det en flaskehals, og der blir det ofte kø, sier Sleire.

Politiet følger med på trafikken og er forberedt på å starte manuell dirigering hvis det blir nødvendig, opplyser han. (©NTB)Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag