RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Holm, Morten (Scanpix)

Langer ut mot Thon, Hagen og Røkke

Sist oppdatert:
Mener milliardærene bruker vikarierende argumenter for å lette egen skattebyrde og kaller dem patetisk.

Roar Flåthen kaster seg på nytt inn i debatten om formueskatt og retter kraftig skyts mot landets milliardærer og især eiendomskongen Olav Thon.

- Olav Thon, Stein Erik Hagen og Kjell Inge Røkke burde betale formuesskatt med glede, sier han til Dagens Næringsliv (DN) torsdag.

LO-lederen legger til:

- Jeg synes det er så patetisk når disse gutta prøver å bruke alle andre argumenter for å fjerne sin egen beskatning. Det er det dette handler om, sier Flåthen.

Satt tidligere døren på gløtt
Flåthen, som tidligere har satt døren på gløtt for endringer i formuesskatten for å hindre uheldige virkninger for små og mellomstore bedrifter, tar kraftig avstand fra Høyre og Frps løfter om å fjerne formuesskatten.

FØLG NETTAVISEN NA24 PÅ FACEBOOK

Han presiserer at LOs utgangspunktet er noe helt annet enn partiene som vil fjerne formuesskatten.

Blant dem som vil ha mest å hente på at formuesskatten fjernes, er eiendomsinvestor og milliardær Olav Thon, skriver DN.

Thon uttrykte nylig støtte til Fremskrittspartiet og løftet om å fjerne formuesskatten. Dette har LO-lederen liten sans for.

I forbindelse med «Det Store Intervjuet», ga Arbeiderparti-strateg Martin Kolberg, rikingene det glatte lag som ikke vil bidra til felleskasse gjennom formuesskatten.

LES HELE KOLBERG-INTERVJUET HER: - Bare stikk, John Fredriksen

Bør betale formueskatt med glede
Han mener Thon burde bidra mer inn i det norske samfunnet.

- Han er blitt styrtrik på å drive forretninger i Norge i det norske systemet, sier Flåthen til DN. Han mener derfor at Thon burde ha all grunn til å betale formueskatten med glede.

Oppsvulmet byråkrati verre enn formueskatt
Olav Thon mener formuesskatten er en urimelighet og mener den kommer til å bli regjeringens bane. Men det er ikke det viktigste ankepunktet hans mot regjeringen, skriver DN.

Det største problemet med regjeringens politikk er ifølge Thon byråkratiet og skjemaveldet for bedrifter.

Regjeringen med skrekkpropaganda
Ansvarlig redaktør i Mediehuset Nettavisen, Gunnar Stavrum, skriver i en fersk blogg at formueskatten er en ren symbolskatt for regjeringen.

- Skattemilliardene flommer inn i statskassen. Bare fra i fjor øker skattene med rundt 50 milliarder kroner. Når de rødgrønne advarer mot å fjerne formueskatten, så virker det som om bortfallet av de 13 milliardene vil rasere helse-Norge. Sannheten er at det er ren skrekkpropaganda. Bare til nå i år har skatteinngangen økt tre ganger mer enn alt staten tar inn i formueskatt, skriver Stavrum.

Han peker på at selv uten formueskatt vil staten ta inn rundt 35 milliarder kroner mer i skatt i år enn i fjor.

- Formueskatt er en symbolskatt. Den kan fjernes i et jafs uten at det går ut over en eneste sykehjemsplass, skriver Stavrum.

Les hele blogginlegget Skatteinntektene rett i været i været her.

MEST LEST PÅ NETTAVISEN NA24:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere