Gå til sidens hovedinnhold

Langt fra lett for Letta

Roma (NTB-AFP-Reuters): Han får det ikke lett, Enrico Letta, når han nå skal prøve å få dannet en ny samlingsregjering i Italia.

Letta fra sentrum-venstre-koalisjonen har sagt at han vil ha en regjering som er mer i takt med hva italienere flest ønsker og behøver, og som kan styre unna de aller hardeste innstrammingstiltakene.

Torsdag begynte 46-åringen forhandlingene med sine mulige koalisjonspartnere. Både Silvio Berlusconis parti Frihetens folk og sentrumskoalisjonen til avtroppende statsminister Mario Monti har sagt at de vil støtte Letta.

Men selv om de har gitt uttrykk for støtte, er det ingen som tror at det vil bli enkle forhandlinger.

Enrico Lettas eget Demokratisk parti er splittet i synet på å eventuelt måtte gå i allianse med Berlusconi og hans partifeller, selv om den skandalerammede mangemillionæren og tidligere statsministeren trolig ikke får plass i en ny regjering.

Letta fikk regjeringsoppdraget av president Giorgio Napolitano onsdag. Den aldrende og nylig gjenvalgte presidenten oppfordret samtidig politikerne til å sette ulikhetene til side og danne en så bred koalisjonsregjering som mulig, som raskt kan ta tak i de mange økonomiske utfordringene Italia sliter med. (©NTB)

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer