*Nettavisen* Nyheter.

Langt liv med sunn mat?

Forskning viser at vi vil leve lenger med sunn mat. Men ikke mye lenger.

(SIDE2) : Selv om det har blitt spekulert i at vi kommer til å leve veldig mye lenger med et sunt kosthold, ser det ut til at dette ikke stemmer. Amerikanske forskere har nemlig funnet ut at vi ikke har så mye å hente på å leve på slankekur resten av livet, melder medicalnewstoday.com.

Unn deg noe godt

- Om du hele tiden spiser sunn mat for å holde deg slank, kommer det ikke til å gi deg lengre levetid, mener den amerikanske evolusjonsbiologen John Phelan.

- Det beste er å holde en sunn og stabil vekt, og spise normalt. Unn deg gjerne noe godt, men ikke spis store mengder av den usunne maten, sier John Phelan.

Forsket på mus

Mus lever lenger når du begrenser kaloriinntaket deres med 10 prosent, 20 prosent og 50 prosent. Men tar du fra dem 60 prosent av kaloriinntaket, vil de derimot sulte i hjel.

Mennesker vil ikke ha de samme resultatene. Fordelene med å kutte ned på kalorimengdene for mennesker er nemlig mye mindre, selv om vi kutter ned på kalorimengdene over lengre tid.

Lever litt lenger

Undersøkelsen som ble gjort av amerikaneren John Phelan, viser at mennesker som konsumerer mye kalorier lever kortere, og at de som ikke spiser kaloririk kost øker sin levetid med tre til syv prosent. Dette er en mye mindre økning enn det som først var antatt, og evolusjonsbiologen mener tre prosent er det riktigste anslaget.

.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.