RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Langt slep for «Richard With»

Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Hurtigruteskipet som grunnstøtte i Trondheim havn må taues helt til Stavanger.

Tirsdag morgen grunnstøtte «Richard With» ved Pir 2 i havnebassenget uten for Trondheim.

Nå jobber Hurtigruten ASA med å skaffe en taubåt til Trondheim. Etter at vann oversvømte motorrommet i «Richard With» må skipet ha hjelp for å komme seg til verftet i Stavanger.

- Vanligvis tar turen et par dager, men jeg er litt usikker på hvor fort vi kan kjøre når vi blir tauet. Vi har valgt et verft i Stavanger fordi det er kapasitetsproblemer på verftene her i Trøndelag, sier kommunikasjonsdirektør Ragnar Norum til adressa.no.

Hva som skjedde da hurtigruteskipet «Richard With» grunnstøtte skal Havarikommisjonen nå undersøke.

Til NRK sier avdelingsdirektør William Bertheussen at det er hensynet til at Hurtigruten er et viktig transportmiddel som gjør at havarikommisjonen tar saken. Tre inspektører kommer onsdag ettermiddag til byen for å starte undersøkelser.

I utgangspunktet skal skipet være ute av trafikk i 12 dager, men først etter at verkstedet har fått oversikt over skadene vet de hvor lang tid det tar før skipet igjen er i bruk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere