RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Langvarig kattefordelingssak avgjort i Sverige


Illustrasjonsbilde: Kattunger som ble funet i en av Oslos parker.
Illustrasjonsbilde: Kattunger som ble funet i en av Oslos parker.
Sist oppdatert:
En fem år gammel konflikt om omsorgsretten for en katt er avgjort i Svea hovedrett i Sverige. En mormor tvinges til å levere katten tilbake til sitt 25 år gamle barnebarn.

Barnebarnet fikk kattungen av sin mor og stefar i 2002. Da hun noen år senere ikke kunne ta vare på katten, besluttet moren og tanten, som hun bodde hos, å be mormoren om å ta over katten, skriver Dagens Juridik.

Da barnebarnet ble 20 år og fikk egen leilighet ville hun ha tilbake katten, men fikk nei fra mormoren, som da var tett knyttet til katten.

Den 20 år gamle kvinnen valgte da å stevne mormoren for retten, men tapte i Södertörns tingrett. Dommen ble anket til hovedretten, som altså ga barnebarnet medhold i at hun er den rettmessige eieren av katten. Katten er i dag 13 år gammel.

APROPOS: Torsdag 29. oktober var er den store kattedagen - National Cat Day - i USA.  Dagen har vært feiret av kattekjære mennesker i mange år. Målet med dagen er å få fokus på kattevelferd, og å hylle alle herlige katter for den betingelsesløse kjærligheten de gir, for trofast selskap, masse kos og hygge, skriver P4.

"Tid sammen med katter er aldri bortkastet" - Sigmund Freud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere