*Nettavisen* Nyheter.

Lanserer 150 norske filmer på DVD

Det blir en massiv lansering av gamle norske filmer når Norsk Filmstudio gir ut den norske filmarven på DVD. Nå ønsker de også å selge rettighetene for TV-distribusjon i Norden.

20.06.08 11:04

Filmer som "Gategutter", "De dødes tjern", "Fant", "Gjest Baardsen", "An-Magritt", "Kjærlighetens kjøtere" og "Kristin Lavrandsdatter" kommer på DVD når Norsk Filmstudio AS inngår avtale med Nordisk Film AS om lansering og distribusjon av filmarven på DVD.

Til sammen 150 titler fra 1937 og frem til i dag gjøres tilgjengelig for norske filmelskere og Nordisk Film og Norsk filmstudio har med dette inngått tidenes største avtalen for et norsk filmbibliotek.

- Filmkatalogen til Norsk filmstudio gir oss en god posisjon i den stadig voksende nisjen som relanseringer på DVD utgjør, sier Steinar Johansen, salgsdirektør i Nordisk Film, i en pressemelding. Han legger til at de med denne avtalen er sikret en jevn tilstrømning av spennende titler til markedet.

Men Norsk Filmstudio stopper ikke med det. De ønsker å gjøre filmene tilgjengelige på TV for nordiske filmelskere.

- Lenger frem ligger et nytt salg av rettighetene for TV i Norden, og på sikt en bredbåndsdistribusjon, sier Knud Bjørne-Larsen, administrerende direktør i Norsk Filmstudio.

Noen av filmene har tidligere vært tilgjengelig på leievideomarkedet, og noen samlinger, som for eksempel Arne Skouens samlede, har vært solgt på VHS gjennom filminstituttet. Aldri tidligere har imidlertid så mange filmer blitt gjort tilgjengelig på DVD.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.