RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lanserer designervåpen

Sist oppdatert:
Den amerikanske produsenten bak elektrosjokkvåpen lanserer nå en designet og stiligere versjon av det kontroversielle våpenet.

Den nye utgaven kan fåes i farger som rosa, blått, sølv og sort, og den er så liten at den uten problem får plass i en håndveske. Det nye elektrosjokkvåpenet ble lansert av produsenten Teaser i Las Vegas mandag, melder BBC.

Elektrosjokkvåpen er ikke klassifisert som håndvåpen i USA, og dermed kan hvem som helst kjøpe seg våpenet uten å vise noen form for våpentillatelse.

Elektrosjokkvåpen skyter ut små dartpiler som gjennomtrenger huden og leverer store mengder med elektrisitet i kroppen. Våpenet sender opp til 50.000 volt inn i kroppen, og ifølge kritikere har våpenet forårsaket en rekke dødsfall.

- Den nye anordningen viderebringer vår livreddende teknologi inn til et nytt forbrukervennlig format som skal bidra til en mer effektiv måte å beskytte seg på, sier formannen i Taser, Tom Smith.

Amnesty Internasjonal har lenge kjempet mot bruken av elektrosjokkvåpen, og hevder at våpenet kan bli koblet til mer enn 150 dødsfall i USA og Canada siden 2001.

I helgen døde en mann i Florida etter at politiet brukte elektrosjokkvåpen på ham, men det er ennå ikke klart om det er en klar kobling mellom bruken av elektrosjokkvåpenet og dødsfallet. Likevel har episoden resultert i at debatten rundt elektrosjokkvåpen i USA har blusset opp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere