– Det kommer en Ukraina-proposisjon. En trygghetsproposisjon, sier Trygve Slagsvold Vedum til NRK.

Mandag holder Vedum tale for Senterpartiets landsstyre. Der vil han fortelle om regjeringens varslede krisepakke om Ukraina-krigen. Han håper på et bredt nasjonalt forlik om krisepakka.

Les også: Gryende Sp-opprør i Agder: - Dette er løfter som ikke er oppfylt

– Vi vil invitere alle fra Rødt til Frp til å sette seg ned rundt bordet sammen med oss. I Norge har vi tradisjon for å jobbe sammen når det er ekstra krevende, sier han.

Kanalen skriver at krisepakka vil inneholde tiltak for å styrke norsk beredskap. Konkret skal Forsvaret styrkes med 3 milliarder kroner og den sivile beredskap med 500 millioner kroner. I tillegg skal norske kommuner settes i stand til å ta imot tusener av Ukraina-flyktninger.

Samtidig som han varsler krisetiltak heller han kaldt vann i årene på velgere som forventer snarlige avgiftskutt mot høye priser på drivstoff.

– Nå er det ekstremtilstander. Drivstoffprisene har variert fra 16 til 27 kroner med samme avgiftsnivå. Så vil vi når det kommer til revidert nasjonalbudsjett og statsbudsjettet vurdere hvordan situasjonen er da. Alle må stå i krisen, sier Vedum.

(©NTB)