*Nettavisen* Nyheter.

Lanserer norsk tegneseriegigant

Japanske tegneserier, manga, har de siste årene blitt et nytt populærkulturelt fenomen. Mandag lanseres verdens største tegneserieblad, Shonen Jump, i norsk utgave.

06.03.05 12:48

Stem på Norges beste tegneserie her

(SIDE2): Det er Schibsted som nå lanserer serien som har gjort stor suksess i Japan. Det nye bladet er en solid utgivelse for mangaelskere medover 200 sider med mangaserier, intervjuer med tegnere og artikkelstoff om spill og annen japansk popkultur.

Skrevet av unge talenter
I hjemlandet Japan utkommer Shonen Jump ukentlig i et opplag på 3 millioner eksemplarer. Det var Shonen Jump som introduserte Dragon Ball - tidenes mest suksessrike serie, med over 220 millioner solgte eksemplarer på verdensbasis. Ingen andre tegneserieblader har skapt så store suksesser som Shonen Jump.

Da Weekly Shonen Jump kom ut i 1968 visste forlaget Shueisha at man ikke kunne lokke til seg de mest etablerte mangategnerne. I stedet bestemte de seg for å oppmuntre unge tegnere og utvikle deres talenter.

Leses bakvendt
Denne langsiktige tankegangen har gitt stor fremgang og formet mange nye stjerner. I japanske serieblader eier tegneren og forfatteren ofte copyrighten til sine serier selv, noe som bidrar sterkt til at seriene holder en høy kvalitet og har et personlig uttrykk.

Seriene omfatter blant annet Yu-Gi-Oh!, Shaman King og Naruto. Den norske utgaven leses på ekte japansk manga-måte; bakfra og fra høyre mot venstre.

Shonen Jump utgis også i Sverige, Tyskland, USA, Canada, Hong Kong og Taiwan.

Les mer om tegneserier

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.