RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(YouTube / Skjermdump)

Lanserer ny og «grønn» Coca Cola

Sist oppdatert:
Brusgiganten satser på miljøvennlig og steviasøtet Coca Cola, men er den egentlig så mye sunnere?

(SIDE2): «Coca Cola Life» er navnet på Coca Colas nye satsning.

Ikke kalorifritt
Ifølge Coca Cola er brusen søtet med det naturlige søtningsstoffet stevia og flasken er også av den mer miljøvennlige sorten som er resirkulerbar der tretti prosent er laget av naturlig plantemateriale.

I den nye produktet «Coca Cola Life» er den røde, tradisjonelle Coca Cola-etiketten blitt byttet ut med grønnfarge.
I den nye produktet «Coca Cola Life» er den røde, tradisjonelle Coca Cola-etiketten blitt byttet ut med grønnfarge.

På grunn av dette har produktet blitt stemplet som en «grønnere og sunnere» Coca Cola-versjon, men flere helseeksperter stiller seg kritiske til det nye brusproduktet.

Dr Sharon R. Akabas som er ansatt ved Columbia University’s Institute of Human Nutrition sier til Huffington Post at hun stiller spørsmål ved om den nye Cola-drikken faktisk er et så mye bedre og sunnere valg - særlig for folk som sliter med overvekt og diabetes.

«Det kan gi et inntrykk av at steviasøtede produkter ikke inneholder kalorier, men dette er ikke nødvendigvis sant», sier Akabas og refererer til Spritebrus søtet med stevia som et eksempel.

Dette produktet inneholder en kombinasjon av stevia og sukker - noe som bidrar til en del kalorier, men ingen gode næringsstoffer.

Ifølge Daily Mail inneholder en flaske av «Coca Cola Life» på 0,6 liter 108 kalorier, noe som kan tyde på at de har brukt samme kombinasjon.

Til Norge?
Men nordmenn som ønsker å teste ut det nye produktet må inntil videre smøre seg med tålmodighet.

«Coca Cola Life» er hittil kun å få kjøpt i Argentina og foreløpig er det ikke satt noe sted eller dato for at produktet skal lanseres andre steder i verden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere