RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lanserer ny oljebørs

Sist oppdatert:
Energibørsen NYMEX går nå sammen med Dubai om å starte oljerike Midtøstens første oljebørs
New York Mercantile Exchange (Nymex) har sammen med Dubai Holding dannet et joint venture for å utvikle Midt-Østens første børs for terminhandel innen energi.

Dubai Mercantile Exchange (DME) skal utvikles under ledelse av ingen ringere enn Hans Høyhet General Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, Kronprins av Dubai.

DME vil til å begynne med omsette høysvovelholdig råolje og brennolje og vil ifølge en pressemelding praktisere stor grad av prisinnsyn. Hittil har den organisert handelen med oljeterminer skjedde i New York og London og da i de to lettoljene Brent Blend og Western Texas Intermediate.

Antatt start for handel på DME er tidlig i 2006. Handel utført på DME vil bli klarert gjennom NYMEX clearinghouse i New York. NYMEX er verdens største energibørs med hovedsete i New York.

-Dette er et viktig skritt på veien mot etablering av en egen energibørs for den omfattende Midt-Østen-regionen. Vi vil nå prioritere å bygge videre på denne avtalen og utvikle en plattform for risikohåndtering som reflekterer den økende finansielle ekspertisen innen regionens kapitalmarked, uttaler Mohammad Al Gergawi, CEO i Dubai Holding.

-Handler utført på DME vil skreddersys i henhold til markedskrav og kan blant annet innebære ulike alternativer for fysisk leveranse, sier James E. Newsome, adm. dir. i NYMEX.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere