RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Steampowered.com)

Lanserer ny versjon av Steam

Sist oppdatert:
Spillnedlastingstjenesten har vokst 200 prosent det siste året.

Verdens største nettbutikk for PC-spill har vokst forbi sitt opprinnelige dekningsområde, og Valve relanserer nå Steam for å imøtekomme de 25 millioner brukerne og over 1000 spill tjenesten har.

Ifølge utvikleren legger brukerne igjen 12 milliarder spillerminutter i måneden og Steam-klienten er i bruk 75 milliarder minutter i den samme perioden.

Prøv nye Steam nå

Betaen er åpen for alle, og er allerede tilgjengelig for nedlasting. Hvis du allerede har Steam installert på maskinen din kan du klikke her for å oppdatere programmet direkte. Her kan du lese om hva oppdateringen innebærer.

- Vi har gjort hundrevis av endringer på Steam. For eksempel har vi byttet ut ytelsesmotoren til Internet Explorer med WebKit, som gir oss store fordeler når det kommer til størrelse, stabilitet og ytelse, sier utviklingssjef for Steam, John Cook, i en kommentar.

Nye vennelister

Den nye steamklinten har fokus på vennelister, hvor du nå kan se hvilke spill dine venner spiller eller har kjøpt. Dette er nyttig informasjon når du selv skal kjøpe et spill.

Valve har også forbedret nyhetsaggregatoren for de spillene du allerede eier, det skal med andre være lettere å følge med på hva som skjer med de spillene du bryr deg mest om.

Den nye klienten samler også utmerkelsene du får i spill, og presenterer dem i én oversikt.

Har du kjøpt mange spill via Steam, kan du også gleder deg over et forbedret arkivsystem som blant annet muliggjør personlige kategorier. Du kan for eksempel plassere Left 4 Dead i kategorien "Spillene jeg knuser Kristian Evensen i".

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere