*Nettavisen* Nyheter.

Lanserer sportskanal

TV 2 Zebra har vedtatt å lansere ny sportskanal. Den nye sportskanalen vil fokusere på norsk fotball, med mange direktesendte kamper, analyser, og dokumentarer.

- Vi har arbeidet med dette prosjektet en stund og føler vi nå har de nødvendige rettighetene for å kunne lansere kanalen, sier administrerende direktør i TV 2 Zebra, Jon Grøholdt.

Mye fotball

I tillegg vil de samlede rettighetene TV 2 og TV 2 Zebra sitter på bli brukt til å fylle et sendeskjema som vil glede mange norske sportshjerter. Norsk håndball, spansk fotball, masser av sykkel inklusive Tour de France, store stevner som EM i fotball 2008 og VM i 2010 og 2012, og alle håndballmesterskap frem til 2012 er noen av det publikum kan glede seg til.

- Til forskjell fra andre sportskanaler vil vi i tillegg til de rene sportssendingene også fokusere på dagsaktuelle nyheter i samspill med TV 2. I tillegg arbeider vi med flere spennende konsepter som vi håper å kunne lansere fra Tippeligastart, forteller Grøholdt.

Kopierer utlandet

Ved å satse på en ren sportskanal følger TV 2 Zebra i fotsporene til mange internasjonale TV-aktører. Økende kostnader knyttet til kjøp av populære rettigheter og en mer helhetlig utnyttelse av disse rettighetene, er viktige årsaker til at TV 2 Zebra nå starter sin egen sportskanal.

- Dette er en stor dag for TV 2 Zebra AS. Vårt unge aksjeselskap vil nå få to kanaler i porteføljen og vi gleder oss til å presentere denne for publikum i forkant av Tippeligastarten i år. Vi arbeider fortløpende med distribusjonsavtaler for kanalen og regner med å tegne flere avtaler i tiden som kommer, avslutter Jon Grøholdt.

Taalesen redaktør

Sportskanalen blir produsert av TV 2 Sporten med Bjørn Taalesen som redaktør. Kanalen skal i all hovedsak være abonnementsfinansiert, og vil være tilgjengelig for abonnentene til Canal Digital satellitt og digital kabel, GET digital kabel, BKK og Lyse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.