RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lanserer superbillig mobil

Sist oppdatert:
Chess tilbyr som første norske mobilaktør sitt eget mobilmerke.

Chess er den første mobilaktøren i Norge som lanserer et eget mobilmerke og ønsker nå å gi kundene sine et rimelig alternativ til Nokia og Sony Ericsson.

Skiller på pris
- X-one er en teknologisk sterk 3G telefon og har alle moderne funksjoner som kamera, mp3-spiller, støtte for e-post og 1 GB minnebrikke inkludert. Men den skiller seg klart ut på prisen. Norske forbrukere finner ikke en så avansert og god telefon til en så rimelig pris noe annet sted, sier administrerende direktør i Chess Per Christian Andersen i en pressemelding.

Chess er med dette den første norske mobilakøren som lanserer et eget mobilmerke. I andre europeiske land har dette vært mer vanlig, og operatører som Vodafone, Orange og T-Mobile har hatt stor suksess med sine telefoner.

- Dette handler om å gjøre det billigere å bli totalkunde og gi våre kunder et billigere alternativ til god kvalitet. Chess har i alle år vært en pådriver i kampen for å presse sms- og ringeprisene nedover, og nå går vi i front igjen med å lansere et eget lavprismerke også på hardware, sier Andersen.

Lav totalpris
Flere mobiloperatører selger mobiltelefoner til en billig penge, mot at kundene binder seg til et ofte dyrt abonnement i 12 måneder. Dette kaller Chess lokketilbud, ettersom totalprisen ofte blir høyere enn det prisen tilsier.

- Chess ønsker i stedet å ha en svært rimelig totalpris, for det er det som er en den reelle kostnaden for forbrukeren. Mange av enkronestilbudene der ute innebærer i praksis at man gjennom å betale en høy månedsavgift etter kjøp, låner penger av eksempelvis Telenor, nærmest som et dyrt forbrukslån, sier han.

Som nevnt har X-one både mp3-spiller, et kamera som tar bilder med opptil 1,3 megapikslers oppløsning og en gigabyte lagringsplass. Lanseringsprisen er satt til 399 kroner med abonnementet Chess Control og prisen for andre Chess-kunder.

- X-one vil ikke erstatte produkter fra de populære merkene vi tilbyr i dag, som Nokia og Sony Ericsson. Men med våre egne telefoner kan vi nå tilby forbrukerne et enda bredere produktspekter til veldig hyggelige priser. Med andre ord skal X-one fungere som et supplement til de mer kjente merkene, sier Andersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere