RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Laptop med på ferien

En av fem nordmenn tar med seg laptop på utenlandsferie i sommer.

Når nordmenn pakker kofferten og gjør seg klare for sommerferie i varmere strøk, er det ikke bare solkrem, bikini og en god bok som pakkes ned. Stadig flere føyer den bærbare datamaskinen til listen over nødvendigheter som må med.

Ifølge en undersøkelse Visendi har utført for reisearrangøren Star Tour tar en av fem nordmenn med seg laptopen på ferie i år. I fjor svarte bare 6 prosent at de tok med seg bærbar datamaskin på ferie.

Underholdning
Stadig flere nordmenn skaffer seg lette, bærbare datamaskiner, og informasjonssjef Lena Petersson i Star Tour tror dette er noe av grunnen til at stadig flere tar med seg datamaskinen på tur.

- Dette er nok et utslag av kombinasjonen flere trådløse nettverk og bærbare pc-er, sier Petersson i en pressemelding.

Hun tror den bærbare brukes mest til å se film, laste over digitale bilder fra ferien og til å holde kontakt med de der hjemme. Hun utelukker ikke at noen også benytter laptopen til å jobbe litt underveis.

Uunnværlig
Mens en av fem tar med seg den bærbare datamaskinen på ferie, er det så godt som ingen som lar mobilen ligge hjemme.

Undersøkelsen viser at 94 prosent av de spurte tar med seg mobiltelefonen på utenlandsferie. Det er altså ikek bare ungdommen som tar med seg mobiltelefonen på ferie, men også 9 av 10 av de reisende over 55 år oppgir at de tar med seg mobilen på ferie.

Ifølge informasjonssjef Per Aril Meling i Telenor har deres mobilkunder sendt rundt 220 millioner tekst- og bildemeldinger i løpet av fellesferien.

- Utenlandstrafikken øker i sommermåneden, og det er spesielt meldingstjenestene som er populære. MMS er i ferd med å utkonkurrere det tradisjonelle postkortet, sier Meling i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere