Lar barn lære gambling

Et nytt gambling-nettsted gir alle som registrerer seg, 1000 «kroner» å spille for. Barn kan med letthet registrere seg, og begynne å spille med lekepenger.

09.07.06 11:54

Nettstedet SuperOddsen ble åpnet for en måned siden, 10. juni. På nettsidene heter det: «SuperOddsen er en underholdningsportal, myntet på det nordiske markedet, vi tilby alle typer spill som odds, poker, casino og arkadespill.»

Nettstedet eies av Draceil Enterprises Ltd, et selskap med base i Gibraltar. Dette selskapet eies av en koalisjon av norske investorer. Domenet www.superoddsen.com eies av Bjørn Hanevik (46) fra Askøy.

Opplæring av barn
Ved å registrere deg på nettstedet, får du automatisk 1000 «kroner» å spille for. Det eneste du må oppgi, er navn, alder, passord (velg selv) og en epost-adresse. Resten er valgfrie opplysninger.

Det betyr at hvem som helst kan registrere seg og begynne å spille, også barn.

iBergen.nos reporter forsøkte fredag - og hadde i løpet av 30 sekunder 1000 kroner å spille for. Under registreringen kom «5-10 år» opp som forhåndsinnstilt valg på alder, mens du på en rullegardinmeny kunne velge andre alternativer. Barn kan dermed, uten problemer, registrere seg og begynne å spille.

Lekepenger
I en mail du får tilsendt fra nettsiden når du har registrert deg, understrekes det at pengene du har fått på konto, er lekepenger - «playmoney».

I mailen inviteres du til å lære deg poker og delta både i poker og andre spill. Når «pengene» du har fått på konto er brukt opp, får du påfyll og kan fortsette spillet.

Det er ikke mulig å registrere seg med konto-opplysninger og spille med ekte penger på nettsiden. Dermed risikerer altså ingen av spillerne, verken barn eller voksne, å tape ekte penger på gambling-nettstedet. Men barn læres opp til å spille - og satse «penger».

Det har ikke lyktes iBergen.no å få kontakt med Bjørn Hanevik for en kommentar. Til Bergensavisen avviser Hanevik at formålet er å skolere barn i gambling, og mener det bare er snakk om lek.

- Du finner ikke noe annet hos oss enn for eksempel hos spillstedene 123 spill, Jippi og Hegnaronline. Markedsføringen er ikke fra vår side lagt opp til å være rettet mot barn og unge, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.