RØA: Sommeren 2012 intervjuet vi jentene om grønne, røde og knallgule fristelser under navnet «Mere Suppe».

Jannike var jurist; Elisabeth var kokk og økonom. De startet med en barnemat-serie, men fant raskt ut at det var suppe det måtte bli.

En kylling på vei

I dag, nesten to og et halvt år senere, jobber Jannike Isachsen alene med varme supper av ymse slag. Målet er at Elisabeth snart skal gjøre det samme.

– Vi har mye vi ønsker å lage og bøker vi ønsker skrive. I første omgang skal vi lansere en kyllingsuppe i dagligvaren 1. februar neste år, så det blir spennende.

Vi jobber også for økt distribusjon slik at Mere Suppe blir å finne enda flere steder, sier Jannike Isachsen. Og, som om ikke suksessen med de sunne ferdig-suppene ikke var nok.

Søstrene ga nylig ut sin første bok under tittelen «Søstrene Isachsens supper»; utgitt ved Gyldendal Forlag.

– Det er stas å lage bok og ikke minst formidle matglede. Vi ønsker å dele gode suppeoppskrifter, og å vise at suppe kan passe til mange anledninger.

I tillegg er jo boken en god arena for å fortelle vår gründerhistorie, sier Elisabeth Isachsen.

29. oktober ble det arrangerte lanseringsfest for boken på Godt Brød Grünerløkka. På menyen stod selvsagt skåler med varm og nylaget suppe.

– Mange mener fortsatt at supper ikke metter ordentlig. Hva sier dere til det?

– Det kommer helt an på hva slags suppe man lager. Noen supper kan være enkle, og særlig menn har en tendens til å mene at dersom det ikke er biter i, metter det ikke.

Men suppe kan selvsagt være med både biter av grønnsaker, kjøtt eller fisk. En skikkelig god kjøttsuppe med grønnsaker og melboller, eller en bouillabaisse – det metter! Jeg vil også trekke frem supper med bønner og linser, sier Elisabeth.

– Har du selv en favorittsuppe du mener alle bør få i seg i løpet av livet?

– Det varierer litt, men jeg har veldig sansen for det eksotiske om dagen. Harira – Marokkos nasjonalrett med lam, grønnsaker og masse krydder er kjempegodt.

Hva man liker aller best er så individuelt alt folk selv må finne sin egen favoritt. Den norske klassikeren som ølebrød er også en artig suppe.

Det som er gøy med supper, spesielt de tradisjonelle og klassiske, er at de forteller en historie om hvordan livet var før. Vi skriver også om det i boken, sier Jannike.

Advent med suppe

Er du nysgjerrig på noen av oppskriftene fra boken? Er du en suppeelsker med sans for sunt og enkelt?

Da bør du møte opp på Røa, utenfor Røa Bokhandel førstkommende lørdag mellom klokken 11.30 og 16. Da blir to rykende varme fristelsene tatt med ut på torget og servert til samtlige fremmøtte.

Dette blir både sunt og godt for kroppen, men husk å stille det fort i kø.

– Det blir servert cowboysuppe og fiskebollesuppe. Per ved Røa Bokhandel skal lage suppene, så vi gleder oss!