RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lar ikke spekulasjonene forstyrre

Sist oppdatert:
VALLHALL (vif.no): Vålerenga har hatt en tung vårsesong som har betydd utallige spaltemeter med spekulasjoner om det ene og det andre. I morgen starter høstsesongen i Tippeligaen, og Petter Myhre lar seg ikke prege av støyen rundt klubben.

Mange har ment mye og spekulert mer om hvilke grep Vålerenga skal gjøre for å komme seg ut av tabellsituasjonen man ligger i etter halvspilt serie.

- Det blir godt å komme i gang igjen nå, så vi kan snakke om fakta. Gjør vi jobben og vinner noen kamper nå vil det stilne litt. Samtidig vil media få vann på mølla om vi fortsetter og slite, sånn er dette gamet, sier Petter Myhre til vif.no etter siste trening før Tromsø-kampen.

- Når vi er på feltet tenker vi ikke på hva som skrives om oss, men det tar selvfølgelig litt tid ellers, selv om det ikke er noe problem. Vi får ikke gjort noe med rykter og spekulasjoner, og det beste er at vi lar det seile sin egen sjø. Det har uansett lite å si for oss inn mot kamp.

Vil revansjere vårtap
I årets første Tippeligakamp, på Alfheim, tapte Vålerenga 0-1 i en kamp som kunne bikket begge veier. Det er ikke Myhre interessert i å få en gjentagelse på.

- Vi har gjort det vi skal i det siste. Gutta har fulgt programmet de fikk med seg i ferien, og vi har en treningsleir og to kamper bak oss. Det er en spillesugen gjeng her nå, som er veldig klare for å revansjere vårtapet mot Tromsø, sier Myhre.

Selv om Vålerenga ikke briljerte spillemessig mot Flora Tallin på torsdag, ble det seier og laget holdt nullen.

- Vi vant, og det var det viktigste. Vi møtte et greit lag, og kom godt fra det etter en klønete inngang til kampen. Vi vinner borte i Europa-cupen, og satt igjen med en god følelse etter kampen, det var viktig for oss, sier han.

- De siste dagene har vi brukt til å få den kampen ut av beina, og vi har tatt litt offensive grep på treningsfeltet. Vi er klare for å gyve løs mot Tromsø i morgen.

Viktig med kamp i beina
At Vålerenga har fått en treningskamp og en tellende kamp før Tippeligaen sparkes i gang igjen, mener Myhre bare er positivt.

- Man trenger gjerne en kamp i beina for at ting skal løsne litt. Vi sleit i vår, og nå har vi fått det litt på avstand, og er mer enn klare for å revansjere oss. Da fikk vi ofte dårlig betalt, og det hadde gjort godt med en god start på høstsesongen også i Tippeligaen, sier han.

Selv om Tromsø har mistet sin kaptein Ole Martin Årst siden vårsesongen, tror ikke Myhre at laget vil femstå veldig forskjellig fra tidligere.

- Det har vært snakket om at de kanskje legger om til 4-3-3 etter Årst forsvant, men jeg tror ikke de vil fremstå veldig annerledes spillemessig selv om tallkombinasjonen på formasjonen er annerledes.

- Vi møter helt sikkert et aggressivt Tromsø-lag i morgen. De forsvarer seg godt og har stor innsats i spillet sitt. Vi går på banen i morgen for å gå ut å styre kampen fra første spark på ballen og skal hente hjem tre poeng. Jeg føler vi er på oppadgående form, og vi gleder oss veldig til å møte Tromsø hjemme på Ullevaal, avslutter Myhre.

Myhre har ikke helt bestemt seg for hvilke 18 spillere som er med i troppen mot Tromsø på mandag, men laget får du først og ekslusivt via vår nyhetstjeneste på SMS en time og et kvarter før kampstart. Send VIFNEWS START til 2229 for å melde deg på. Les mer på våre mobilsider .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere