RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lar news leve på overtid

Grunnet store kostnader ved å holde tjenesten oppe, og lav interesse fra brukerne, bestemte Telenor seg for å legge ned sin news-tjeneste fra 1. mai. Nå har de ombestemt seg.

Etter hvert som diverse diskusjonsforum på nettet har fått økt popularitet har aktiviteten på en av de eldste internett-tjenestene news falt betydelig. Derfor fant Telenor ut at det å fjerne news-tjenesten var det mest fornuftige grunnet høye kostnader.

News kan sees på som en offentlig e-post-konto der hvem som helst kan lese og legge inn innlegg som blir strukturert på en svært oversiktlig måte. Oversiktligheten er den største fordelen news har fremfor web-baserte diskusjonsfora.

Protesterte
Lasse G.Dahl, en av de mest kjente personlighetene på norske news-grupper, startet en ”folkeaksjon” mot Telenors planer om nedleggelsen. På sin nettside fikk han et stort antall støtteerklæringer.

Petter Grunnan, leder for innhold i Telenor Internett, sier i et nettmøte at han med stor interesse har fulgt med på denne siden og at dette har fått Telenor på andre tanker.

Dø ut
- Særlig har jeg bitt meg merke i at mange mener miljøet sakte vil dø ut hvis Telenor legger ned sin tjeneste. Dette er et viktig argument for oss. Jeg vil nesten si det viktigste. Det ligger mye historie i news-tjenesten, og vi ønsker ikke bidra til å ødelegge et slikt miljø. Vi jobber nå med andre løsninger, sa Grunnan.

I følge Grunnan er det kun én prosent av Telenors kunder som bruker news, og kun et fåtall av disse som bruker det på daglig basis. Løsningen det nå sees på er å sette bort Telenors news-drift til et annet firma.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere