Lar seg begeistre av Subsea 7

Foto: Andre Clark Utvik (NA24)

Analytikerne betegner tallene fra Subsea 7 som kjempegode og spør seg om dette kan fortsette.

- Kan dette fortsette, spør analytiker Lars-Daniel Westby retorisk i sin reaksjon på resultatet til Subsea 7.

Offshore selskapet til Kristian Siem leverte sterke tall etter fjerde kvartal. De knuste forventningene, og fikk blant annet et justert driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på 130,9 millioner dollar. Ifølge estimater fra SME Direkt innhentet på vegne av TDN Finans forventet analytikerne 82 millioner dollar.

Les mer: Subsea 7 høyt over forventningene

Vil heve estimatene
- Subsea 7 rapporterte et sterkt fjerde kvartal som ble drevet av ferdigstillelse av prosjekter og høy flåteutnyttelse (sterk kontantstrøm i 2009). Vi vil øke våre omsetningsestimater for 2010. Flere prosjektferdigstillelser fører til høyere inntekter, lavere ordrereserve og høyere marginer, skriver Westby i en reaksjon til sine kunder.

Han viser til at 2009 har vært imponerende og at driftsmarginen har ligget 2 prosentpoeng høyere enn deres langsiktige forventninger på 15 prosent. En langsiktig driftsmargin på 17 prosent vil øke kursmålet til DnB Nor Markets på Subsea 7 til 125 kroner per aksje.

Flere har latt seg begeistre av Subsea 7s evne til å overbevise.

Imponert
- Den sterke resultatforbedringen var drevet av fortsatt god gjennomføring, marginslipp fra ferdigstilte prosjekter, kostnadskutt og et generelt høyere enn forventet nivå på aktivitetene, skriver Fondsfinans i sin morgenrapport.

Hos Fondsfinans merker de seg at ordrereserven vil lå på 2,8 milliarder dollar ved utgangen av 2009, og at det ligger 100 millioner dollar under deres estimater. Konsensus lå på 3 milliarder dollar. De trekker også frem at nivået på kontraktsdekningen utgjør 65 prosent av forventet omsetning, og at det igjen er på linje med meglerhuset forventninger.

- Vi gjør ingen store endringer i estimatene og verdsettelsen etter denne rapporten, skriver Fondsfinans som har en kjøpsanbefaling og et kursmål på 133 kroner per aksje.

Aksjekursen i Subsea 7 stiger 4,09 prosent til 106,80 kroner. Følg aksjekursen her.

Vurderer anbefalingen
- Subsea 7 leverer overraskende sunne kvartalsresultater nok en gang på grunn av god prosjektgjennomføring. Vi vil trolig heve estimatene noe som leder til en økt fair value. Vårt kursmål burde også bli løftet, og anbefalingen er under vurdering, skriver Orion i en kort reaksjon på tallene.

Meglerhuset har den nøytrale anbefalingen hold, og sitter inne med et kursmål på 106 kroner per aksje.

- Tallene var kjempegode, langt over våre og markedets forventninger. De kom inn med et EBITDA-resultat på 131 millioner dollar det er 46 prosent bedre enn vårt esitmat og 60 prosent bedre enn markedskonsensus, sier Subsea 7-analytiker Johan Rasting i SEB Enskilda til SIX News.

Nyhetsbyrået skriver at SEB Enskilda nok ikke kommer til å gjøre større endringer i estimatene for selskapet og vil beholde aksjen som en av sine favoritter. De har en kjøpsanbefaling og kursmål 125 kroner.

- Markedets forventninger til 2011 og 2012 er nærmest uendret siden de traff bunnen i slutten av første kvartal 2009. Siden da har markedet definitivt styrket seg. Vi ligger godt over konsensus for disse årene, 6 prosent og 16 prosent på EBITDA, og forventer at positive estimatjusteringer vil finne sted. Dette vil dra aksjen videre, sier Rasting til Six News.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.