Gå til sidens hovedinnhold

Lara jager Tors hammer

Lara Croft dukker ned i den norrøne underverden.

(Spillmagasinet): «Tomb Raider»-serien har fått seg et kraftig løft etter at Lara Croft igjen kom på banen med hjelp fra utviklerne Crystal Dynamics.

Spillmagasinet rullet fem øyne på terningen for «Tomb Raider: Legend» og var også fornøyde med jubileumsspillet «Tomb Raider: Anniversary». Nå er det snart klart for et nytt eventyr med Lara Croft, og endelig forklarer utviklerne hva som ligger i tittelen «Underworld».

Les også:
- Lara Croft kommer i november
- Slik har du aldri sett Lara
- Møt nerdenes våte drøm

På jakt etter Tors hammer

I et innlegg på spillets offisielle hjemmeside løfter kreativ sjef i Crystal Dynamics, Eric Lindstrom, på sløret for historien i spillet:

«I generasjoner har det blitt fortalt historier om det fryktsomme våpenet til Tor, den norrøne tordenguden. Legenden forteller at Tors hammer hadde krefter til å slå fjell om til daler og kunne gjøre det av med gudene selv. I mer enn tusen år har det eksistert bare som en myte ... inntil nå».

Lara Croft finner spor etter Tors hammer og den norrøne underverden i eldgamle ruiner på bunnen av middelhavet, derav tittelen «Tomb Raider: Underworld». Et ferskt bilde fra spillet viser også at en del av spillet vil foregå under vann. Fra før av vet vi at spillet vil finne sted i Thailand, det arktiske hav og den meksikanske jungel.

Historien i spillet strekker seg imidlertid lengre. Mens Croft søker sannheten om mytene står hun i fare for å frigjøre glemte krefter som kan bety slutten på menneskeheten.

Helt eller skurk?

Populært i flere rollespill-inspirerte titler er at hovedfiguren formes av sine valg, og Lindstrom antyder at også «Underworld» kan sette spilleren i moralske dilemma.

- Lara Croft er ikke ute etter å redde verden, det vet alle som kjenner til henne. Hun drives av en trang til å løse arkeologiske mysterier, ofte knyttet til artefakter med uforklarlige krefter. I «Tomb Raider: Underworld» kommer trusselen mot verden fra Lara selv, skriver Eric Lindstrom.

Svarene Croft søker er låst inne i ruiner som også holder på krefter som kan ødelegge jorden. Likevel fortsetter Croft sta videre og drar samtidig verden mot undergangen.

Galskap

- Er hun gal? Utvilsomt. Men vi har alltid visst at Lara Croft er litt gal, det må en være for å drive med tingene hun gjør. Vi vil ikke ha det på noen annen måte, avslutter Lindstrom innlegget sitt.

Eidos har annonsert at «Tomb Raider: Underworld» slippes i november og utvikles til Xbox 360, PC, PS2, PS3, Wii og Nintendo DS.

Det er foreløpig ikke klart om Karima Adebibe fremdeles er den offisielle modellen for Lara Croft. Utviklerne har imidlertid suppet de første bildene fra spillet som viser den kjente spillheltinnen i aksjon.

Du kan se alle bildene vi har fra spillet i karusellen under:

328

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Kommentarer til denne saken