Gå til sidens hovedinnhold

Lærdal får krisemidler fra regjeringen

Lærdalsøyri (NTB): Kommunaldepartementet vil ta regningen for mye av opprydningsarbeidet etter brannen på Lærdalsøyri. - Det er sårt tiltrengte ressurser, sier ordføreren i Lærdal.

Kommunen jobber nå med å kartlegge hvor store skader storbrannen forårsaket natt til søndag. Nabokommunene har tilbudt seg å bidra med det de kan, og staten vil ta deler av regningen.

- Jeg snakket nettopp med kommunalminister Jan Tore Sanner (H). Han sa at Kommunaldepartementet vil betale for bistanden vi må kjøpe av nabokommunene. Det trenger vi virkelig, for våre ressurser er allerede strukket til bristepunktet, sa ordfører Jan Geir Solheim (Sp) i Lærdal til NTB onsdag ettermiddag.

Departementet bekrefter at kommunen kan få skjønnsmidler knyttet til ekstraordinære hendelser.

- Her følger vi i utgangspunktet de gjeldende retningslinjene med maksimal kommunal egenandel på 250 kroner per innbygger. Ut over dette dekker staten alle dokumenterte kostnader, sier kommunikasjonssjef Kjersti Bjørgo i Kommunaldepartementet til NTB.

- Folk er slitne. De store skadene på alt fra vann og kloakk til veier og gatelys må repareres. Det vil legge en stor byrde på teknisk etat hos oss, sier Solheim. (©NTB)

Reklame

8 superkupp på kjøkkenutstyr