Gå til sidens hovedinnhold

Læren om seg selv og andre

På Lyceum - Akademi for Integrert Medisin kan man velge og vrake i utdannelser innen alternativ og integrert medisin.

Ekeberg: Akademiet huser seks skoler som nå er lokalisert i den gamle Sjømannsskolen. I et klasserom underviser Nils Leidal refleksologi. Dette er et ettårig kurs ved Institutt for Refleksologi og Massasje (IRMAS).

Vi tar ulike metoder i bruk som soneterapi, øreakupunktur, iris-diagnostikk og andre akupunkturmetoder, forteller Leidal. Studentene er samstemte i at det er et svært hyggelig studium.

Mitt utgangspunkt for at jeg begynte med dette kurset er at jeg syntes det var veldig behagelig med fotsonemassasje selv. Jeg hadde egentlig ikke noe forhold til akupunktur, men ble overrasket hvor god effekt denne behandlingen har, forteller student Arne Olav Sagvolden.

Inspirert av mor

Tiril Friid Fladeby går siste året av en femårig homeopatiutdannelse på Norsk Akademi for Naturmedisin (NAN).

Tiril forteller at hun fikk interessen for naturen og dens bruksområder fra morsmelken av.

Jeg har en mor som alltid har brukt naturen på alle mulige måter, både på fritiden og ellers. Jeg ønsket etter hvert selv å gå inn i naturmedisin og undersøkte mulighetene mine. Jeg landet på homeopati da jeg synes den retningen tilbød den grundigste "pakken", forteller Tiril og legger til at hun aldri har angret på karrierevalget.

Det er jo et uendelig stort område. Vi får hele tiden smakebiter av de ulike behandlingsformene, som akupunktur, og man får hele tiden lyst til å lære mer. Det er dessuten veldig selvutviklende, man lærer mye både om seg selv og andre.

Tiril forteller at det er flere skolemedisinske leger som underviser på NAN.

Noen er både homeopater og leger. Det som er så fint med denne retningen er at man kan utvikle seg til å bli den terapeuten man er. Det dreier seg hele tiden om individuell behandling. Ulik behandling til ulike mennesker, avslutter den kommende homeopaten.

Reklame

Get Inspired: 7 kupp du gjør på sport og fritid