Gå til sidens hovedinnhold

Lærer i Bergen uthengt som overgriper i falsk videoklipp

En lærer ved en skole i Bergen har gått til politiet med saken, etter at vedkommende ble hengt ut som overgriper i en manipulert video på Snapchat og Tiktok.

Rektor tror det er en av elevene ved ungdomsskolen som har spredt videoen på sosiale medier, basert på tips hun har fått. Den kvinnelige læreren blir identifisert med navn og bilde i det korte videoklippet, hvor det blir hevdet at hun blir avslørt i å ha sex med en mindreårig, melder NRK.

– Vi har fått rullet opp at det er manipulerte greier og ikke har rot i virkeligheten, opplyser rektoren, som karakteriserer publiseringen av videoen som «et veldig grovt overtramp, hensynsløst og stygt».

Hun ble kjent med videoen mandag ettermiddag. Tirsdag morgen bekrefter jourhavende jurist, Ole Vallestad Emmerhoff i Vest politidistrikt, at det er innlevert anmeldelse i saken.

Ifølge Bergensavisen kommer videoen som er blitt manipulert, fra USA, og den har trolig ligget ute på nettet i årevis. Denne er så redigert, og det er lagt på tekst og en av lærerens Facebook-side.

NRK har vært i kontakt med læreren. Hun ønsker ikke å kommentere saken.

(©NTB)