Gå til sidens hovedinnhold

Lærer jenter å slå tilbake

Nesten 1600 kvinner i alle aldre meldte seg på da treningssenteret Black Box Gym på Furuset arrangerte gratis selvforsvarskurs for kvinner i helgen.

FURUSET: – Det har vært en enormt stor interesse, forteller trenerne Trond Wetter (49) og Maciej Alwin (38) ved Black Box Gym.Kurset er spesifikt lagt opp med teknikker som jentene kan bruke ved overfall og voldektsforsøk.

– Vi har arrangert selvforsvarkurs for kvinner lenge, men med alle voldtektene i Oslo den siste tiden har vi satt opp dette kurset som ett ekstra tilbud, sier Wetter.

Kaia Skare Lier (27) og Saadia Naweed (25) har deltatt på kurset og føler seg litt sikrere på hvordan de kan handle hvis noen prøver seg.

– Vi har lært veldig konkret hva man kan gjøre hvis man havner i en situasjon der man må forsvare seg, forteller Lier etter treningsøkten.

Begge jentene har trent kickboxing før, men forteller at dette kurset er annerledes.

– Her er det ingen regler og man lærer teknikker som ikke er lov i kampsport. Det er veldig annerledes å trene på å påføre maksimal skade på en person, enn å slå på puter, sier Naweed som selv trener regelmessig på Black Box Gym.

Jentene mener kurset forbereder reaksjonsevnen din, men at teknikkene må trenes på regelmessig.

– Hvis jeg får meg en kjæreste kan jeg trene på ham, ler Lier.

Arrangørene informerte om kurset gjennom Facebook og mottok hele 1600 påmeldinger.

– Dessverre hadde vi ikke mulighet til å ta imot alle sammen denne gangen og har derfor planlagt å holde ett nytt kurs i januar, sier Wetter.