RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lars Bohinen ble Stabæk-direktør

Sist oppdatert:
VALLHALL (vif.no): Lars Bohinen er ansatt som ny sportsdirektør i Stabæk. Han skal også fungere som daglig leder i bærumsklubben, opplyser Stabæk på sine hjemmesider.

Styret i Stabæk Fotball og Stabæk Fotball AS har i en periode arbeidet med en ny organisasjons-struktur og er meget fornøyd med å ha sikret seg Lars i en av nøkkelrollene.

En av hovedoppgavene vil være å etablere en sterk forankring for klubben mhp sportslig utvikling, rekruttering og samarbeid med andre klubber i regionen, og vi tror Lars har meget gode forutsetninger for dette, står det i pressemeldingen som Stabæk sendte ut tirsdag.

Lars Bohinen (37) sluttet som sportslig administrativ leder i Vålerenga Fotball i forrige uke. Etter eget ønske ba han om å bli fristilt fra sin arbeidskontrakt. Dette akspeterte klubben.

VIFTV møtte han på Anfi del Mar forrige fredag, før han fikk jobben i Stabæk.

- Vi ønsket at Lars Bohinen skulle fortsette i klubben slik at hans meget gode sportslige kompetanse kunne utnyttes. Etter en tenkepause har han nå valgt å si opp sin stilling, sier administrativ direktør i Vålerenga Pål Breen.

- Jeg respekterer hans avgjørelse. Bohinen har gjort en kjempejobb for klubben etter at han kom tilbake høsten 2002. Som spiller, trener og sportslig adminstrativ leder har han vært sterkt delaktig i den snuoperasjonen som Vålerenga har gjennomført. Nå har han bestemt seg for å slutte, og det forholder jeg meg til, sier Breen.

- Jeg har hatt fire spennende og innholdsrike år i Vålerenga. Nå ønsker jeg å bruke min kompetanse og mine erfaringer for en annen arbeidsgiver, sa Lars Bohinen da nyheten om at han sluttet ble servert.

Lars Bohinen kom tilbake til Vålerenga høsten 2002 etter å ha spilt for en rekke klubber i utlandet – først for sveitsiske Young Boys Bern, senere for de engelske klubbene Nottingham Forest, Blackburn og Derby, og til slutt i de danske klubbene Lyngby FC (nå Lyngby Boldklub) og Farum.

Han avsluttet sin sportslige karriere i Vålerenga i 2003.

Bohinen spilte 49 A-landskamper for Norge, og scoret 10 landslagsmål – deriblant to flotte scoringer i seirene over Italia i 1991 og England i 1993, Han spilte i samtlige av Norges kamper i fotball-VM i 1994.

Se intervjuene med Lars Bohinen, Petter Myhre og administrerende direktør Pål Breen på VIF TV.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere