Gå til sidens hovedinnhold

Lars Lillo-Stenberg: Personlig seier å skrive låten

Oslo (NTB): Frontmann Lars Lillo-Stenberg i deLillos beklager det hvis noen fikk ødelagt sin minnemarkering 22. juli av låten «Vi ser dere nå». Samtidig forsvarer han retten til å skrive sanger slik han vil skrive dem.

Da deLillos framførte «Vi ser deg nå» under minnekonserten på Rådhusplassen søndag, kom reaksjoner som «upassende», «brutal» og «altfor direkte» via Twitter.

- DeLillos og jeg har i alle disse 25 årene vi har laget sanger, tatt tak i ting som skjer oss i livet. Hvis jeg ikke skulle satt meg ned og skrevet en tekst om denne hendelsen, ville det vært litt feil. Da ville gjerningsmannen også ha seiret litt over meg, sier Lars Lillo-Stenberg til NRK.

Låten starter med følgende linjer: «Han sprengte en bombe og dro til en øy / Der skjøt han ned unger som om det var gøy / Han sa det var grusomt, men at han var nødt / Selv om det var brysomt, så smilte han støtt.»

Låten ble skrevet i august i fjor, et par uker etter terrorangrepene. Lillo-Stenberg forteller at han ikke har fått negative reaksjoner på teksten, verken da den sto på trykk i Dagbladet i fjor eller fra sentrale personer i AUF og etterlatte som han har snakket med. (©NTB)

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted