*Nettavisen* Nyheter.

Lars Sponheim har meldt seg ut av Venstre

OSLO 20100408. Tidligere Venstreleder, Lars Sponheim, under presentasjonen av boka om hans politiske liv. Boka er skrevet av Thomas Havro Hansen.

MELDT SEG UT: Tidligere Venstre-leder Lars Sponheim har meldt seg ut av partiet. Han mener det er feil at han som fylkesmann skal være medlem av et parti. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Tidligere Venstre-leder Lars Sponheim har meldt seg ut av partiet. Han mener det er feil at han som fylkesmann skal være medlem av et parti.

63-årige Sponheim forteller til Bergensavisen at han tok avgjørelsen ved årsskiftet.

– Det har plaget meg i flere år at jeg har vært et passivt medlem av partiet. Jeg har forsøkt å gjøre utmeldingen i det stille, for det ville i seg selv blitt dratt inn i en eller annen partikonflikt. Men jeg meldte meg ut som en erkjennelse av at jeg mener det er feil at jeg som fylkesmann skal være medlem av et parti, sier den tidligere partilederen.

Les også: Meningsmåling: Rent flertall for Ap, Sp og SV

Lars Sponheim kommer fra Ulvik i Hardanger og satt på Stortinget for Hordaland mellom 1993 og 2009. Under Venstres tid i regjering har han vært næringsminister og landbruksminister. I 14 år – fra 1996 til 2010 – var han leder for Venstre. Han trakk seg etter partiets svake resultat ved valget i 2009.

I 2010 ble Sponheim fylkesmann i Hordaland, en stilling han siden i fjor har hatt i det sammenslåtte fylket Vestland.

– Mange folk har nok tenkt at jeg skal gjennomføre det jeg ikke fikk til i politikken, og det stemmer ikke. Jeg er veldig nøye på å ikke ha noen partipolitiske preferanser, sier Sponheim i intervjuet med BA.

(©NTB)

Les også: Singapores regjeringsparti beholder makten

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.