RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Larsen-familien ned i DNO

Sist oppdatert:
Styreformann og storaksjonær Berge Gerdt Larsens nærmeste familie har solgt seg ned i DNO det siste halvåret, og det kan bety at Larsen er i ferd med å miste grepet på oljeselskapet
Berge Gerdt Larsen (BGL) kontrollerte sammen med sine søsken 21,5 prosent av oljeselskapet DNO etter emisjonen i fjor sommer. Spesielt BGL's fars og søskens selskaper i konsernet Bernhard Larsen Holding (BHL) tegnet seg tungt i emisjonen.

Siden den gang har imidlertid selskapene under paraplyen BHL solgt seg ned, mens BGL har sittet stille med sin eierandel på 17,3 prosent.

BHL-systemet eier gjennom datterselskapene BUS AS og BL Trading & Services AS pr. i dag 998.700 aksjer i DNO, eller 1,84 prosent. Det betyr at Larsen-familiens direkte kontrollerte andel i DNO har falt rett under 20 prosent.

Det er imidlertid en del usikkerhetsfaktorer i dette bilde. BGL meldte nemlig i fjor sommer at han hadde solgt 1 million aksjer i DNO til et selskap ikke kontrollert av han. Hans eierandel i kjøper selskapet skal være under 34 prosent ifølge børsmeldingen av 21. august 2002.

BGL gjorde tilsvarende transaksjoner med sin eierandel på 21,5 prosent i riggselskapet Petrolia Drilling i januar, da havnet aksjene i selskapet Increased Trading AS. Det selskapet er igjen kontrollert med 86 prosent av det utenlandske selskapet Oil Rentals Ltd.

Det er Pål Svenheim som er daglig leder i Increased Trading AS. Svenheim er også leder av andre selskaper eid av Larsen-familien. Oil Rentals Ltd skal etter det iMarkedet kjenne være indirekte kontrollert av Larsen-familien.

I løpet av de siste to ukene har DNO solgt 3 millioner egne aksjer på avtaler som vil bringe aksjene tilbake til selskapet i løpet av andre halvdel av juni. Der ikke kjent hvem som er motpart i avtalene, men postene tilsvarere 5,5 prosent av stemmene i oljeselskapet.

Les mer: DNO nekter å kommentere aksjesalg

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere