*Nettavisen* Nyheter.

Larsen fortsetter angrepene på 16-åringens anklager

Lillehammer (NTB): Torsdag må den 16 år gamle jenta som skal ha blitt utsatt for seksuelle overgrep av Vågå-ordfører Rune Øygard (Ap) på ny svare på konfronterende og kritiske spørsmål i retten.

Rettsprosessen fortsetter torsdag morgen der den noe for tidlig ble avbrutt onsdag - med forsvarer Mette Yvonne Larsens utspørring av jenta som skal ha blitt utsatt for seksuelle overgrep i en toårsperiode. Det er ventet at Larsen vil bore mer i de delene av jentas forklaring hun mener stemmer dårlig overens med andre funn politietterforskerne har gjort.

Tiltalen mot Øygard bygger i stor grad på forklaringen jenta har gitt om hvordan hun befant seg i et slags kjæresteforhold, med en ikke uvesentlig seksuell komponent, med den 36 år eldre mannen. Forsvaret ønsker derfor å svekke hennes forklaring så mye som mulig i forsøket på å etablere tilstrekkelig tvil til at ordføreren må frikjennes.

Jentas bistandsadvokat, Nina Braathen Hjortdal, vil deretter få anledning til å eksaminere sin klient. Hun vil etter alt å dømme konsentrere utspørringen rundt forhold som har betydning for en eventuell utmåling av oppreisningserstatningen hun krever. 16-åringen har varslet et erstatningskrav på 260.000 kroner.

Etter en kort runde med oppfølgingsspørsmål fra aktoratet, er det duket for Øygards forklaring. Det kan fort drøye til etter lunsj før han får innta vitneboksen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.