RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Last ned musikk lovlig og gratis

Sist oppdatert:
Få favorittlåtene dine enkelt her.

(BiipMag): Nedlastning av musikk har vært et mye omdiskutert tema. Mange velger å laste ned musikk ulovlig fordi dette er den billigste og enkleste måten å høre på musikk man liker. Likevel finnes det også andre muligheter.

«Piratkopiering er i dag blitt ett stort problem, skal vi tro IRRA. Med BitTtorrent-teknologien tilgjengelig er det lettere å bare laste ned musikk enn det er å gå til butikken eller registrere seg for en betalingstjeneste på nett.» Nichlas Andrë blogger om musikknedlastning på biip.no gir deg tips til hva du kan gjøre hvis du vil unngå å bryte loven:

Les også:
Slipper singel på Pirate Bay
Norske artister støtter Timbuktu

  • En del artister legger ut musikken sin gratis på nett under Creative Commons-lisensen. Det finnes flere arenaer for artistene på nett: Timbuktu la for eksempel nylig ut sin nyeste singel på fildelingssiden Pirate Bay og det er også svært populært å dele musikk med fansen sin på MySpace.com.
  • Nettsiden Jamendo.com er også verdt å sjekke ut hvis man vil laste ned musikk på lovlig vis. Her kan artister legge ut sine album og i skrivende stund finnes det 12 022 publiserte album på denne siden. Selv om det trolig ikke er så mange kjente artister her så kan man finne mange andre i alle mulige musikksjangre. På nettsiden kan man høre musikk direkte eller laste ned ved hjelp av HTTP, BitTtorrent eller eMule.
  • Hvis du er på jakt etter norsk musikk kan du sjekke ut artistene på NRKs musikkportal Urørt.

Siste fra BiipMag: Gå til forsiden her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere